Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Philosophia bahalopolitica syriziensis: «Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω»«Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω»
Ένα επεισόδιο που καταγγέλλει ότι συνέβη σε διάδρομο της Βουλής, αποτελεί το έναυσμα για επιστολή που απέστειλε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης και αφορά το κάπνισμα εντός του Κοινοβουλίου.
«Έξω από την αίθουσα της Γερουσίας, η συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, κάπνιζε αγνοώντας τη σχετική απαγόρευση. Στην επισήμανσή μου ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στη Βουλή, η απάντηση που πήρα ήταν επί λέξει: «Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω».
Στη συνέχεια παρενέβησαν άλλες δύο συνάδελφοι, οι οποίες, επίσης, κάπνιζαν στον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα οι κυρίες Χρυσούλα Γιαταγάνα και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπερασπιζόμενες το δικαίωμά τους στην παρανομία» σημειώνει στην επιστολή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
«Έχω ακούσει πολλούς συναδέλφους μου μετά το συμβάν να παρατηρούν: «Ε και; Σάμπως είναι οι μόνες που κάπνιζαν στη Βουλή;» Αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Ότι δηλαδή, έχουμε συνηθίσει την παρανομία και δεν μας προκαλεί πλέον αίσθηση. Από κάπου λοιπόν πρέπει ν’ αρχίσουμε. Ας αρχίσουμε πρώτοι οι βουλευτές κι ας αρχίσουμε από τα απλά», προτείνει ο κ. Ψυχάρης, αφήνοντας και ένα «πάρθειο βέλος» για τη συνάδελφό του, του ΣΥΡΙΖΑ, από «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο» του Αλέκου Σακελάριου:
«Η κυρία Γεροβασίλη, μου θυμίζει λίγο και την Πετροβασίλη στη γνωστή ελληνική ταινία, την οποία κανείς δεν τολμούσε να την επαναφέρει στην τάξη, μέχρι που βρέθηκε ένας τολμηρός παιδαγωγός…», σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου