Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Άνθρακες ο θησαυρός των 600 δισ. ευρώ, λέει το υπουργείο Οικονομικών


Μόνον ως αστείο
Τα 600 δισ. δεν ήρθαν ποτέ και τώρα επιστρέφουμε και πάλι στη σκληρή πραγματικότητα

Οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας την υπόθεση των «600 δισ. ευρώ», ποσό που υποτίθεται ότι έχει συγκεντρωθεί για να επενδυθεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών" που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Τέλος, το υπουργείο σημειώνει ότι θα ήταν συνετό «οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα».

Διαψεύδει το ελληνικό προξενείο του Τορόντο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναικό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο 

ο Ελληνοαμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης 

Τορόντο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του ιδρύματος END (End National Debt), που κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.

Ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. 
 
Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.

Στο μεταξύ, τα μέλη της επίσημης ελληνικής ομογένειας του Μόντρεαλ και του Τορόντο δεν γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές του END και νίπτουν τας χείρας τους.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνοαμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών στη λίστα του περιοδικού Forbes, είπε ότι «πρόκειται για απάτη».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου