Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

«Οι λεονταρισμοί Ψωμιάδη δεν θα ξεγελάσουν τους πολίτες»

Ημερομηνία: 11/11/2010

Περιοδεία-εξπρές του Μάρκου Μπόλαρη σε Πέλλα-Πιερία
 
Του Φίλιππου Δεργιαδέ

Ευθεία επίθεση στον Παναγιώτη Ψωμιάδη εξαπέλυσε και χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης κατά τη διάρκεια περιοδειών και ομιλιών του στην Πέλλα και την Πιερία. Κατηγόρησε τον νομάρχη Θεσσαλονίκης για “λεονταρισμούς” και τον κάλεσε και πάλι να πάρει θέση επί της ουσίας στο θέμα που έχει ανακύψει με τις δηλώσεις τού αναπληρωτή νομάρχη Γ. Τσαμασλή περί έργων “που πληρώθηκαν και δεν έγιναν”.
“Οι λεονταρισμοί και τα ψευτοδιλήμματα δεν θα ξεγελάσουν τους πολίτες”, τόνισε ο Μ. Μπόλαρης σε δηλώσεις του στην Έδεσσα, ενώ, κάνοντας μνεία σε δηλώσεις του Π. Ψωμιάδη, σχολίασε: «Ο απερχόμενος νομάρχης με χαρακτηρίζει εκπρόσωπο της κυβέρνησης και αναφέρει ότι δεν θα υψώσω φωνή διαμαρτυρίας. Τι έχει να πει στους πολίτες που τον είδαν να ξηλώνει εν μιά νυκτί τον αδερφό του από την θέση του αντιπεριφερειάρχη, επειδή αυτό απαίτησε ο Αντώνης Σαμαράς;” ρώτησε και συμπλήρωσε: “Ας σταματήσει πια ο εμπαιγμός. Οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας ξέρουν την αλήθεια, και οι λεονταρισμοί του δεν πείθουν κανέναν”.
Αναφερόμενος στο θέμα Τσαμασλή, τόνισε ότι «ο Π. Ψωμιάδης επιχειρεί να παραστήσει το θύμα, κάνοντας λόγο για πόλεμο λάσπης, προκειμένου να αποφύγει να πει στους πολίτες την αλήθεια για τα εικονικά έργα της νομαρχίας”. Σχολίασε δε ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να χαρακτηρίζει “ανθρώπινο λάθος” τη δημόσια ομολογία του αντινομάρχη Γ. Τσαμασλή για έργα που πληρώθηκαν και δεν έγιναν και τον κάλεσε να πει τι προτίθεται να κάνει. “Αν ο Γιώργος Τσαμασλής είπε ψέματα, σημαίνει ότι συκοφαντεί τον κ. Ψωμιάδη, και άρα θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει. Αν όμως ο κ. Τσαμασλής λέει την αλήθεια, θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη”, επισήμανε.
Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των εκλογών, τόνισε ότι “το πραγματικό δίλημμα αυτής της Κυριακής είναι το αν θα εκλεγεί περιφερειάρχης που θα φέρει ανάπτυξη ή θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της συντήρησης και της στασιμότητας”.
Αργότερα, κατά την επίσκεψή του στην Πιερία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης παρευρέθηκε στην υπογραφή συμβολαίου μεταξύ του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και νυν δημάρχου του δήμου Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστου και του προέδρου γερμανικής εταιρείας για την παραχώρηση έκτασης της περιοχής με σκοπό την ανέγερση εργοστασίου κατασκευής εξαρτημάτων για φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο, προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων ευρώ, που θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2013 και θα απασχολεί προσωπικό τουλάχιστον 300 ατόμων από την περιοχή.
Μιλώντας για το πρόγραμμα ανάπτυξης που προτείνει το “Μέτωπο Ανάπτυξης”, δεσμεύτηκε ότι με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει μόλις αναλάβει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα δημιουργηθούν σύντομα τουλάχιστον 50.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για νέους και γυναίκες, και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου