Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

3.11.10


Σκόπια: Ο Γκρουέφσκι δεν πάει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 

http://echedoros-a.blogspot.com/2010/11/blog-post_589.html
Νοέμβριος 3, 2010.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, δεν θα παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, γράφει σήμερα η αλβανόφωνη εφημερίδα ‘Bota Sot’.

Επισήμως αναφέρεται , ό, τι λόγω συμμετοχής του σε προγραμματισμένη διάσκεψη υπό του προέδρου της χώρας, Γκεόργκε Ιβάνοφ, δεν θα μπορέσει να πάει στη Πορτογαλία.

Κυβερνητικές πηγές, απεναντίας, λένε ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, θέλει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, για την απουσία πρότασης από τα κράτη μέλη της Συμμαχίας προς τα Σκόπια, και από την εξέλιξη αυτή, αφήνεται να εννοεί ότι για τη Συμμαχία, προέχει η επίλυση της ονομασίας με την Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών αξιολογώντας την όλη κατάσταση ομιλεί για αρνητικό βήμα ως προς την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και ο Γκρουέφσκι κατανόησε ότι δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη της χώρας του.

Τον Απρίλιο του 2008, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, παραβρέθηκε ολόκληρη η ηγεσία των Σκοπίων, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, τον πρωθυπουργό Γκρουέφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου