Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μπόλαρης : Το διακύβευμα των ημερών δεν είναι πρώτιστα δημοσιονομικό. Είναι διακύβευμα δημοκρατίας.



Παρών στον αγώνα της δημοκρατικής παράταξης και στην ανατροπή του σχεδιασμού της δεξιάς υφεσιακής στρατηγικής που επιβάλλει η κ. Μέρκελ δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σερρών, Μάρκος Μπόλαρης, με ανακοίνωσή του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ψηφίσει «παρών» στη χθεσινή ψηφοφορία με συνέπεια τη διαγραφή του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπόλαρης εξηγεί ότι η απόλυτη ασυνέπεια με τις προεκλογικές δεσμεύσεις στις διπλές εκλογές, που προκάλεσε ο κ. Σαμαράς, η απόλυτη ασυνέπεια με την συμφωνία των τριών κομμάτων για τη συγκρότηση της παρούσας κυβέρνησης και η υιοθέτηση των νεοσυντηρητικών υφεσιακών πολιτικών γερμανικής κοπής και έμπνευσης που εξοντώνουν την ελληνική μεσαία τάξη δεν του επέτρεψαν να ψηφίσει «ναι».
Παράλληλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι «σέβομαι την αγωνία και την εντολή των συμπολιτών μου, όπως εκφράσθηκε με σαφήνεια στην τελευταία εκλογική ετυμηγορία, για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίζει τη λειτουργία της χώρας μέσα στην ΕΕ και θα ενεργοποιήσει πολιτικές διαρθρωτικών αλλαγών».
«Δεν ενδίδω στη ρητορική του επικίνδυνου λαϊκισμού που συντηρεί στρεβλώσεις και νοοτροπίες που καθηλώνουν τη χώρα. Που εξαντλεί την πολιτική της πρόταση στην υπεράσπιση συντεχνιακών κεκτημένων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Γι’ αυτό δεν μου επιτρέπεται να ψηφίσω όχι», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Μπόλαρης δήλωσε παρών στον αγώνα των δημοκρατικών πολιτών της χώρας, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα της χώρας που καταρρέει, για αλλαγή του αναπτυξιακού, παραγωγικού μοντέλου στον ιδιωτικό τομέα.
«Το διακύβευμα των κρίσιμων αυτών ημερών είναι διακύβευμα δημοκρατίας και όχι δημοσιονομικό. Ο αγώνας συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάρκου Μπόλαρη


  Η απόλυτη ασυνέπεια με τις προεκλογικές δεσμεύσεις στις διπλές εκλογές, που προκάλεσε ο κ. Σαμαρας.

Η απόλυτη ασυνέπεια με την συμφωνία των τριών κομμάτων για τη συγκρότηση της παρούσας κυβέρνησης.

Η υιοθέτηση των νεοσυντηρητικών υφεσιακών πολιτικών γερμανικής κοπής και έμπνευσης που εξοντώνουν την ελληνική μεσαία τάξη δεν μπορεί να έχει την έγκρισή μου. Δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω ναι.

Σέβομαι την αγωνία και την εντολή των συμπολιτών μου, όπως εκφράσθηκε με σαφήνεια στην τελευταία εκλογική ετυμηγορία, για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίζει τη λειτουργία της χώρας μέσα στην ΕΕ και θα ενεργοποιήσει πολιτικές διαρθρωτικών αλλαγών. Δεν ενδίδω στη ρητορική του επικίνδυνου λαϊκισμού που συντηρεί στρεβλώσεις και νοοτροπίες που καθηλώνουν τη χώρα. Που εξαντλεί την πολιτική της πρόταση στην υπεράσπιση συντεχνιακών κεκτημένων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Γι’αυτό δεν μου επιτρέπεται να ψηφίσω όχι.

Είμαι παρών, στον αγώνα των δημοκρατικών πολιτών της χώρας, των λαών του ευρωπαϊκού νότου για την ανατροπή του σχεδιασμού της δεξιάς υφεσιακής στρατηγικής που επιβάλλει η κα Μέρκελ.
Είμαι παρών στον αγώνα της δημοκρατικής παράταξης, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα της χώρας που καταρρέει, για αλλαγή του αναπτυξιακού, παραγωγικού μοντέλου στον ιδιωτικό τομέα.

Το διακύβευμα των κρίσιμων αυτών ημερών είναι διακύβευμα δημοκρατίας και όχι δημοσιονομικό !
Ο αγώνας συνεχίζεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου