Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Βαξεβάνης στο BBC : “Γιατί δημοσίευσα τη λίστα”Ο Βαξεβάνης δήλωσε πως οι πολιτικοί που κράτησαν κρυφά τα ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις Ελβετικές τράπεζες, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Συνέντευξη στον ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα Mark Lowen έδωσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο εκδότης και δημοσιογράφος του HotDoc ρωτήθηκε γιατί  στη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
Ο Βαξεβάνης δήλωσε πως οι πολιτικοί που κράτησαν κρυφά τα ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις Ελβετικές τράπεζες, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Το ΒΒC, αναφερόμενο στη λίστα, τονίζει πως οι Γαλλικές αρχές έδωσαν στοιχεία στις Ελληνικές αρχές πριν από δύο χρόνια και συμπληρώνει πως Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ενοχής όσων ονομάτων αναφέρονται.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η  απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον 46χρονο δημοσιογράφο ήταν δεύτερη είδηση στο Βρετανικό δίκτυο.
Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι προχώρησε στην αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ όταν οι άλλοι προσπαθούσαν να την συγκαλύψουν. "Το ότι έχεις λογαριασμό σε τράπεζα δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Εάν υπήρχαν τα ποσά δίπλα στα ονόματα τότε θα ήταν προσωπικό δεδομένο. Υπάρχει μια ελίτ που δεν ήθελε να βγει η λίστα Λαγκάρντ στη δημοσιότητα. Παίζω πρώτο θέμα στο BBC και στο Al Jazeera και εδώ παίζω 15ο θέμα. Γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη λίστα τυπώνουνε εφημερίδες και έχουν κανάλια."
Η δίκη του δημοσιογράφου ξεκίνησε χτες το  πρωί σε μία κατάμεστη αίθουσα από φίλους και συναδέλφους του κατηγορούμενου, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν έξω από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για την κάλυψη της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου