Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αρχές του 2013 διαγωνισμός τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης


Nέα δεδομένα για το μέχρι πρότινως ξεχασμένο έργο

22/11/2012 - 08:45
Αρχές του 2013 διαγωνισμός τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης
Μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2013 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2013(το πιθανότερο) αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ  Μπουτάρης τόνισε ότι η υλοποίηση του έργου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, σημειώνοντας ότι ο φορέας υλοποίησης είναι η διαδημοτική επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, ενώ αναμένεται να συμμετέχει και ο δήμος Πυλαίας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι το τεχνικό κομμάτι, που αφορά τις υποδομές και τους σταθμούς, θα το αναλάβει η Εγνατία Οδός, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει με πόρους του ΕΣΠΑ.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, ο διαγωνισμός προβλέπει εφτά καραβάκια, 200 θέσεων έκαστο, έξι που θα πλέουν στο Θερμαϊκό και ένα που θα είναι stand by.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου