Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Στο στόχαστρο της "Δημοκρατίας" ο Στάθης

http://serraia.blogspot.com/2011/06/blog-post_9430.html
Με τον βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, ασχολήθηκε (εκ νέου) την Πέμπτη (23/6) η αθηναϊκή εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», με χαρακτηριστικό τίτλο : «Ο... (μεσο)πρόθυμος «θαυμαστής» του Παπακωνσταντίνου». Το ρεπορτάζ, που υπογράφει η Ουρανία Γαλανού, αναφέρει συγκεκριμένα :
Δεν μπόρεσαν να βρουν ένα «βαρύ όνομα» στο ΠΑΣΟΚ για να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Μακρυπίδη, ο οποίος χολωμένος από τη μη υπουργοποίησή του παραιτήθηκε από τη θέση του εισηγητή στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η λύση βρέθηκε τελικά στο....
πρόσωπο του πάντα πρόθυμου Στάθη Κουτμερίδη, «ιπποκόμου» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τους άσπονδους φίλους του, ο οποίος ήταν εκεί για να πει το μεγάλο «ναι» την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ έψαχναν με το δίκαννο εισηγητή, αφού κανένας δεν δεχόταν.
Στη μετα-Μνημόνιο εποχή ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ έχει περάσει στην κοινοβουλευτική ιστορία για τη μνημειώδη αγάπη του στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την πολιτική του, προκαλώντας πολλές φορές τα ειρωνικά σχόλια των συναδέλφων του στο ΠΑΣΟΚ.
Δεν είπε ποτέ κάτι κακό για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεν έκανε ποτέ κριτική για την κυβέρνηση. Οι ομιλίες του στην Επιτροπή Οικονομικών και τα οικονομικά νομοσχέδια έμοιαζαν με αναπαραγωγή ομιλίας του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Καρτερικά ο Στάθης περίμενε την επιβράβευση, η οποία όμως δεν ήρθε ούτε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, με τον πρωθυπουργό να μην εκτιμά την αγωνιώδη προσπάθειά του να πείσει τον λαό για το πόσο καλό είναι το Μνημόνιο.
Αλλωστε από τις Σέρρες έγινε (πάλι) υφυπουργός ο άσπονδος φίλος του Μάρκος Μπόλαρης, ενώ ο ίδιος χρεώνεται στους «βενιζελικούς». Ο Στάθης πάντως απέδειξε ότι δεν είναι Μακρυπίδης για να πτοηθεί και είπε αμέσως «ναι» στην πρόταση να γίνει εισηγητής στο Μεσοπρόθεσμο και να υπερασπιστεί το βάρβαρο νομοσχέδιο.
Υπουργείο μπορεί να μην πήρε, έχει όμως να υπερηφανεύεται ότι οι υπουργοί στέκονται προσοχή στο καλό παιδί του ΠΑΣΟΚ όταν καταθέτει ερώτηση στη Βουλή και απαντούν γραπτώς σε όλες. Κάτι είναι κι αυτό, όταν άλλοι βουλευτές περιμένουν μήνες για απάντηση υπουργών.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της πίστης στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ήταν η τελευταία θυελλώδης συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ. Τι κι αν η Βάσω Παπανδρέου μιλούσε για Ούφο; Τι κι αν οι υπόλοιποι βουλευτές ζητούσαν την κεφαλή του υπουργού επί πίνακι;
Ο Στάθης ήταν και πάλι εκεί, να πει μια καλή κουβέντα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Λίγες ημέρες προηγουμένως, προεδρεύοντας την επιτροπή απολογισμού, την ώρα που πάλι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν παπαγαλάκια του Παπακωνσταντίνου τα υποψήφια στελέχη του γραφείου παρακολούθησης προϋπολογισμού στη Βουλή, ο Στάθης έψαχνε να βρει παραθυράκια για να τελειώνει η επιτροπή μια ώρα αρχύτερα.
infoserres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου