Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Δεν έχουμε πρόθεση να δανείσουμε την Ελλάδα» λέει η Παγκόσμια Τράπεζα

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Έμμεση απάντηση στον Αγκ.Κάρστενς
Ουάσινγκτον
Η Παγκόσμια Τράπεζα "δεν έχει ουδεμία πρόθεση" να παρέμβει στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον εκπρόσωπός της, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ερωτηθείς σχετικά με την εισήγηση του Μεξικανού Αγκουστίν Κάρστενς στην κατεύθυνση αυτή.

Ο Μεξικανός υποψήφιος είχε προτείνει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ενδεχόμενη συμμετοχή και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο κόστος της στήριξης στην Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα πως «δεν γνωρίζει γιατί η Παγκόσμια Τράπεζα δεν έχει εμπλακεί» μέχρι σήμερα στην περίπτωση της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας ξεκαθάρισε την Πέμπτη: «Το τελευταίο χρονικώς δάνειό μας προς την Ελλάδα χρονολογείται πριν από 30 έτη, δεν προτιθέμεθα να συνάψουμε άλλο».

Η Τράπεζα κατατάσσεται την Ελλάδα στις χώρες υψηλού εισοδήματος, και κατά συνέπεια ανήκει στις χώρες-πιστωτές του θεσμού αυτού. Πάντως, η Παγκόσμια Τράπεζα στη διάρκεια του Νοεμβρίου 2008 συμμετείχε στον εξωτερικό δανεισμό της Ουγγαρίας, μιας άλλης χώρας υψηλού εισοδήματος, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου