Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Πρωτάθλημα χωρίς κρατικά χρήματα, κρατικά γήπεδα και κρατική τηλεόραση»


Ο Παύλος Γερουλάνος για μέτρα εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αν η ΕΠΟ δεν καταφέρει να επιβάλλει ένα αυστηρό πλαίσιο εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα προσεχή πρωταθλήματα ποδοσφαίρου θα διεξαχθούν χωρίς την οικονομική συνδρομή της Πολιτείας, χωρίς την παροχή κρατικών γηπέδων και χωρίς την χρήση της κρατικής τηλεόρασης.

Ο Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του, επεσήμανε την σκληρή στάση της κυβέρνησης απέναντι στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια:
«Με εντολή του πρωθυπουργού ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την πρώτη στιγμή είχαμε εντολή όλα τα όπλα που έχει η ελληνική Πολιτεία στη διάθεσή της να χρησιμοποιηθούν για να ενδυναμώσουν αυτήν την προσπάθεια», τόνισε στους δημοσιογράφους προσθέτωντας επίσης τα εξής:

«Κάνει σε όλους εντύπωση ότι πολλά χρόνια τώρα, παρότι γνωρίζαμε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία δεν είχε τολμήσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχε στη διάθεσή της. Τώρα όμως καταστήσαμε σαφές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι αν δεν κάνει κι εκείνη αυτό που χρειάζεται για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατικά γήπεδα, χωρίς κρατική τηλεόραση. 
Αυτό, μαζί με τις έρευνες που έγιναν από την πλευρά του ΣΔΟΕ, μαζί με τις έρευνες που έγιναν στις λέσχες των οπαδών, όλα αυτά λοιπόν έχουν συμβάλει στο να υπάρξει μία πολύ μεγάλη πίεση προς το ποδόσφαιρο και έτσι βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι είναι μόνο το πρώτο βήμα και θέλει μεγάλη νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Ο κ. Γερουλάνος σχολίασε και τα επίπεδα αποτελεσματικότητας των αρμόδιων αρχών σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις:

«αυτό είναι αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει από την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι το πρώτο στάδιο μίας μακρόχρονης διαδικασίας στην οποία όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, για να προχωρήσει σωστά. Η αποφασιστικότητα της Πολιτείας φάνηκε από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε, από το γεγονός ότι έβαλε όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο τραπέζι, από την αποφασιστικότητά της να μη φύγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία της UEFA. Όλα αυτά, συνέβαλαν στο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τώρα πια τα πράγματα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και είμαι βέβαιος από τις πρώτες ενδείξεις ότι θα προχωρήσουν συστηματικά».
newsbeast.gr

Read more: κρατικά γήπεδα και κρατική τηλεόραση»Lamogia News: «Πρωτάθλημα χωρίς κρατικά χρήματα, http://lamogianews.blogspot.com/2011/06/blog-post_9283.html#ixzz1QD36Vocu
Under Creative Commons License: Attribution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου