Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Να επενδύσουν στις Σέρρες θέλουν Κινέζοι και Βούλγαροι επιχειρηματίες

Η γεωθερμία του Σερραϊκού χώρου περιμένει να αξιοποιηθεί
Μπέττυ
Κυριακίδου

Ειδικότερα, τον νομό επισκέφθηκαν προ ημερών εννεαμελής επιχειρηματική αποστολή από την Κίνα και ενδεκαμελής αποστολή από τη Βουλγαρία, με στόχο την πραγματοποίηση συναντήσεων τόσο μεταξύ τους όσο και με σερραϊκές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει στη “Μ”, ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Επιχείρησης και Καινοτομίας (BIC) Σερρών και επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ Σερρών, Νικόλαος Καρανάσιος, η κινεζική αντιπροσωπεία περιλάμβανε διευθυντικά στελέχη της πολιτικής διοίκησης της περιφέρειας Jilin (με 27 εκατ. κατοίκους), καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων που ανήκουν στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, του σιδηροδρομικού υλικού, των φαρμάκων και του λιανικού εμπορίου.
Κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συνεργασίας με σερραϊκές επιχειρήσεις στον τομέα της παραγωγής τοματοπολτού, παραφαρμακευτικών φυτών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων.
Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της Βουλγαρίας συμμετείχαν πολιτικά πρόσωπα (ο αντιπεριφερειάρχης Μπλαγκόεβγκραντ και ένας βουλευτής), καθώς και έξι επιχειρηματίες.
“Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε επενδυτικό ενδιαφέρον αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενδιαφέρον συνεργασιών με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, για την εκτέλεση έργων στη γειτονική χώρα”, σημειώνει ο κ. Καρανάσιος, προσθέτοντας ότι στο τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ ελληνικής και βουλγαρικής πλευράς για το θέμα των ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα οι βούλγαροι επιχειρηματίες θα επισκεφθούν υδροηλεκτρικά έργα και φωτοβολταϊκά συστήματα της περιοχής, καθώς και το αιολικό πάρκο του Σιδηροκάστρου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με σερραϊκές εταιρείες.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω επιχειρηματική εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να διοργανωθεί μεταξύ Βουλγαρίας και Κίνας στο Σαντάνσκι της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ζητήθηκε από τις Σέρρες (και συγκεκριμένα από το Επιμελητήριο, το BIC και την ΕπΑνΕΣερ) να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, καθώς δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί στο Σαντάνσκι.
http://www.makthes.gr/news/economy/75007/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου