Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος άνευ όρων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους κρίθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος.
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους κρίθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου.
«Έκανα ό,τι μπορούσα ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να βρει τους πραγματικούς ενόχους όσο γίνεται πιο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να μειώσει το τεράστιο έργο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου», ανέφερε μετά το πέρας της διαδικασίας.
Απολογούμενος ο κ. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε πλήρως τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι επί της δικής του διοίκησης αποκαλύφθηκε η υπόθεση και πήρε το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, ο τέως δήμαρχος υποδεικνύει ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της απλή συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, καθώς επίσης της παράβασης καθήκοντος.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας.
Ο κ. Λεμούσιας, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι, αλλά λόγω των 3ωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν αύτη τη βδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, η απολογία του αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη.
Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις πρώην δήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης και Απ. Τσουρέκας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1989090

Δικό μας υστερόγραφο: έρχεται και η δική σου σειρά Πάντσο...τα Βατοπεδινά σου και τα όσα άλλα αργούν μέν αλλά θα βγούν κι αυτά στην φόρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου