Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει (Αμερικανο-πληρωμένοι Τουρκο-δουλοι πολιτικοί της Βουλγαρίας) είκοσι χρόνια κοσκινίζει

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 24 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011


Bουλγαρία: Νέα αναβολή δύο μηνών, για τον αγωγό "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"

Δυστυχώς, εκ νέου υφίσταται ανάγκη η έκθεση για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη να συμπληρωθεί, επειδή οι πληροφορίες που περιέχει κρίνονται ανεπαρκείς ως προς την λήψη πλήρoyς και αντικειμενικής απόφασης. Για αυτό το λόγο, επιστρέφουμε εκ νέου την έκθεση στον επενδυτή, ώστε να συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες πληροφορίες. Νομίζω, ότι η προθεσμία δύο μηνών θα είναι αρκετή στον επενδυτή για να το κάνει. Έπειτα και στην περίπτωση που κριθεί, ότι η έκθεση έχει συμπληρωθεί με τα αναγκαία στοιχεία και δεδομένα, θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διαδικασία της δημόσιας συζήτησης».

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων, Νόνα Καρατζόβα σε συνέντευξη της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας ΒΝΤ.

Σε απάντηση ερώτησης του δημόσιου καναλιού πια ακριβώς είναι τα στοιχεία που λείπουν και το βουλγαρικό υπουργείο ζητεί να συμπληρωθούν στην περιβαλλοντολογική έκθεση της διεθνούς κατασκευάστριας εταιρίας Trans Balkan Pipeline (Διαβαλκανικός Πετρελαιαγωγός), η κ. Καρατζόβα διευκρίνισε, ότι «δεν υπάρχουν επα
περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούποληρκείς πληροφορίες σχετικά με την εναλλακτική λύση «λιμάνι», όπως είπε.

«Πρόκειται για θέμα καθαρά τεχνικών δεδομένων και πιστεύω, ότι αυτό (η συμπλήρωση της έκθεσης με στοιχεία αναφορικά με το ενδεχόμενο η εκφόρτωση του πετρελαίου από τα πετρελαιοφόρα στο μελλοντικό αγωγό να γίνεται απ’ ευθείας στο λιμάνι του Μπουργκάς και όχι σε πλωτή εξέδρα, που θα απέχει εννιά ναυτικά μιλιά από την ακτή, όπως προβλέπει το σχέδιο τώρα - σ.σ.) θα συμβεί γρήγορα», πρόσθεσε η υπουργός.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η νομοθεσία της Βουλγαρίας δίνει στο υπουργείο τη δυνατότητα να επιστρέψει για άλλη μια, τρίτη κατά σειρά φορά, την έκθεση για επανεκτίμηση και συμπλήρωση.
«Θεωρώ, ωστόσο, ότι είναι πια ξεκάθαρο τι περιμένουμε να κάνει ο επενδυτής. Εξάλλου, κι εκείνος έχει συμφέρον να παρουσιάσει αυτές τις πληροφορίες, οπότε…», πρόσθεσε η κ. Καρατζόβα απαντώντας σε ερώτηση πόσες αναβολές προβλέπει ο βουλγαρικός νόμος.

«Είναι πολύ σημαντικό η έκθεση να είναι απόλυτα πλήρης και αντικειμενική, να περιέχει όλα τα αναγκαία στοιχεία, ώστε όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι ειδικοί, οι μη-κυβερνητικοί οργανισμοί και όλοι οι άλλοι που θα θέλουν να τη διαβάσουν, να έχουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση, τα απαραίτητα στοιχεία και γεγονότα, προς αποφυγήν τυχόν ανησυχιών για απόκρυψη στοιχείων. Αυτός είναι ο σκοπός μας, να υπάρχει πλήρης αντικειμενικότητα».

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε η Βουλγάρα υπουργός Περιβάλλοντος Νόνα Καρατζόβα στην ερώτηση του καναλιού ΒΝΤ για τους λόγους της νέας αναβολής. Συνέπεια της αναβολής είναι ότι «η τύχη του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα κριθεί, αφού περάσει το καλοκαίρι», κατά τα λόγια της παρουσιάστριας της δημόσιας τηλεόρασης.http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=24310&catid=24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου