Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στη Βόρεια Ελλάδα τα «σκήπτρα» της κυβέρνησης



Τα «σκήπτρα» συνεχίζει να κατέχει η Βόρεια Ελλάδα και στο νέο ανασχηματισμένο σχήμα.

Ηταν δώδεκα οι υπουργοί και υφυπουργοί από τη Μακεδονία και τη Θράκη στην προηγούμενη σύνθεση, τώρα είναι δεκατρείς, συμπεριλαμβανομένων της Α. Διαμαντοπούλου, του Μ. Χρυσοχοΐδη και του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, σε δύο από τα 16 υπουργεία έχει γίνει στην κυριολεξία κατάληψη από Βορειοελλαδίτες υπουργούς. Η πιο εντυπωσιακή περίπτωση είναι αυτή του υπουργείου Εσωτερικών, με υπουργό τον Χάρη Καστανίδη από τη Θεσσαλονίκη και υφυπουργό τον Πάρι Κουκουλόπουλο από την Κοζάνη. Αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργείο Υγείας δέχεται ασφυκτικό «πρέσινγκ» από Βορειοελλαδίτες. Οι τρεις υφυπουργοί του είναι ο Χρήστος Αηδόνης από τη Δράμα, ο Μάρκος Μπόλαρης από τις Σέρρες και ο Μιχάλης Τιμοσίδης από την Καβάλα!

Διπλή πρόκληση

Για διπλή πρόκληση από το νέο του πόστο κάνει λόγο ο κ. Μπόλαρης. «Η συμμετοχή μου στο υπουργείο Υγείας σημαίνει για μένα αναβάθμιση ευθυνών σε μια κρίσιμη εποχή για την πατρίδα και ιδιαίτερα όταν η πρόκληση είναι διπλή: από τη μια η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και από την άλλη η προστασία των χρημάτων του πολίτη, που τα τελευταία χρόνια μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες κατασπαταλήθηκαν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου