Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ακης Τσοχατζόπουλος - Δωροδοκήθηκε με 7,7 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και για φυσική αυτουργία σε παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προτείνει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις πορισματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, «το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/1999 μέχρι 27/9/2007, κατά το οποίο έλαβε το συνολικό ποσό τουλάχιστον των 7.777.373 δολαρίων ΗΠΑ, λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα».

Τοποθετούν δε χρονικά την παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα στο διάστημα από 17/11/1999 έως 16/4/2010.

Στην πρότασή τους οι κυβερνητικοί βουλευτές που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή εισηγούνται «να ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού προς επιδίκαση αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου».

Προτείνουν παράλληλα να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, και ειδικότερα κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων, καθώς επίσης να παραστεί το Ελληνικό Δημόσιο ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες σε Ελλάδα και Γερμανία και να αξιώσει αποζημιώσεις από κάθε ενεχόμενο πρόσωπο.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/181670/enoho-krinei-to-pasok-ton-aki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου