Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τούρκικα σήριαλ ενάντια σε συνειδήσεις ελληνικής καταγωγής

Της Αριάνας Χαριλάου


Διερωτώμαι, αν διερωτάστε και εσείς κατά πόσο τα στοιχεία μιας πετυχημένης σειράς, μας οδηγούν στην εξαφάνιση προβλημάτων από την καθημερινή ζωή και κατ’ επέκταση στην εξαφάνιση προβλημάτων ολόκληρου έθνους με βαρύ ποινικό μητρώο λεηλασιών και σκλαβωμένων πατρίδων. Καιρό τώρα προσπαθούν να προωθήσουν την ελληνοτουρκική φιλία. Τους είδαμε, τους ξέρουμε, τους δείχνουμε και ίσως αυτό είναι το πιο περίεργο από όλα, όλως περιέργως κανείς δεν τους σέρνει προς το περιθώριο. Φαίνεται πως τα μέσα κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.


Όπως όλοι γνωρίζουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ικανά να διαμορφώνουν συνειδήσεις και να εκπέμπουν σημαντικούς τρόπους ακούσιας διδασκαλίας για την εξαφάνιση αρνητικών Οθωμανικών αισθημάτων. Το πρόβλημα όμως για μένα, δεν είναι τα τούρκικα σήριαλ και τα κάθε λογής σήριαλ, αλλά αυτοί οι κάθε λογής πυλάρχες και ψευτοηγέτες της δεκάρας που αφήνουν το πραγματικό πρόβλημα στην άκρη, λόγω προσωπικών συμφερόντων με κοινό σκοπό κατάληξης στο σημείο διάπλασης των πολλών έναντι των λίγων. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για μένα και αυτό πρέπει να πολεμήσουμε, όποια στιγμή μας δίνεται η ευκαιρία.

Χρόνια πριν παρουσιάζανε το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής, τώρα δεν είναι πρέπον, δεν ενδείκνυται επί του καλού κλίματος, τώρα παρουσιάζουν τούρκικης καταγωγής σήριαλ στα κατεχόμενα μας εδάφη. Από πρόβλημα εισβολής και κατοχής,έγινε δικοινοτικό. Τουλάχιστον αυτό είναι το κλίμα που βγαίνει προς τα έξω, πείθοντας και παρασέρνοντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Η προβολή των τούρκικων σήριαλ μπορεί να είναι το κερασάκι, πάνω στο οποίο δομείτε μια σταθερή χρόνια φιλία ασήμαντων ακέραιων συγκρούσεων. Ένα επιφανειακό πέρασμα αλλεπάλληλων γιουχαϊσμάτων σταθερής πολιτικής που δεν θα περάσει. Ο Έλληνας το γνωρίζει, το ξέρει, ασχέτως αν είναι επιρρεπής πολλές φορές. Ίσως αυτήν την εκδοχή θέλω να πιστεύω, αυτήν που διδάχθηκα μέσα από ιστορία των ένδοξων Ελλήνων.

Αναφέρομαι προς τη δική μου γενιά, αυτήν που δύναται να διαμορφώσει και να διαπλάσει καλύτερους ψυχικά και ανώτερους Έλληνες. Τα σήριαλ μπορούν να προβάλλονται και ας προβάλλονται, δημιουργώντας το αντίθετο από αυτό που θέλουν.

Η εξαφάνιση του αρνητικού ας γίνει η επαναφορά του. Τα μέσα μπορούν και δύνανται να διαμορφώνουν συνειδήσεις με γνώμονα το καθολικό συμφέρον. Η δική μας γενιά είναι δυνατόν να βγαίνει καλύτερη μέσα από τη δυσωδία της επαναπροσεγγιστικής κουλτούρας, δείχνοντας ένα υψηλότερο επίπεδο γνώσεων όμορφης και πρέπουσας συμπεριφοράς. Ας εξοργίσουμε λοιπόν τις συνειδήσεις μας δημιουργώντας το αντίθετο από αυτό που προσπαθούν τόσα χρόνια και ας επωφεληθούμε στο εμείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.
http://www.koukouvagia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου