Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση Μάρκου Μπόλαρη γιά τον κλιμακούμενο κίνδυνο του Ναζισμού

Απερίφραστη καταδίκη των ακροδεξιών προκλήσεων
και της υπονόμευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος



   Κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα οι πράξεις ρατσιστικής βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής των καταδρομικών τους επιθέσεων βουλευτές του κόμματος. Παράλληλα τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και με δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης οι υπέρμαχοι της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας, εκφράζουν απροκάλυπτα την απέχθειά τους για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αρχές λειτουργίας της πολιτείας. 
Τα περιστατικά βίας, σκοταδιστικής περιφρόνησης και φανατισμού με πρωταγωνιστές μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ενδεικτικά των ιδεολογικών και ιστορικών τους αναφορών. Παραπέμπουν ευθέως στη ναζιστική λαίλαπα που σκόρπισε τον όλεθρο στην υφήλιο. Η απαξίωση των θεσμών και του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος είναι αποκαλυπτικά επίσης της στρατηγικής που ακολουθούν με προφανή επιδίωξη, αρχικά την υποκατάσταση των εντεταλμένων οργάνων της Πολιτείας στην επιβολή της έννομης τάξης και σε βάθος χρόνου, την κατάλυση των δημοκρατικών μας θεσμών. Το ιστορικό προηγούμενο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της ανόδου του ναζισμού παραμένει διδακτική υπόμνηση για όσους υποβαθμίζουν σήμερα την απειλή και παραμένουν απαθείς ή συνένοχοι στην επιχειρούμενη εκτροπή. 
Ο δημαγωγικός λόγος της ακροδεξιάς και η έμπρακτη αμφισβήτηση των θεσμών στηρίζονται στη διαστροφή των γεγονότων και στην αντιστροφή των αιτίων από τα αποτελέσματα της κρίσης. 
Η δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για δημαγωγικές πολιτικές που αποδυναμώνουν τους θεσμούς. Ούτε οι μικροκομματικοί υπολογισμοί δικαιολογούν την έλλειψη ομόθυμης καταδίκης των νοσταλγών του Τσολάκογλου και των δωσίλογων της κατοχής. Η αντίθεσή μας στις ακροδεξιές προκλήσεις και στην υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος πρέπει να είναι απερίφραστη.
http://bolaris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου