Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοχή τέλος στη βία της Χρυσής Αυγής

xrysav-rafinaΆλλο ένα επεισόδιο σε βάρος μεταναστών προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής,στη Ραφήνα αυτή τη φορά, στην εκεί εμπορική πανήγυρη.


Έβρισαν, προπηλάκισαν, γκρέμισαν πάγκους και γενικώς άσκησαν ρατσιστική βία,αντίστοιχη εκείνης που στα χρόνια του μεσοπολέμου ασκούσαν τα φασιστικά τάγματα εφόδου στη Γερμανία του Χίτλερ.


Είναι φανερό πια και δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι οι «στρατιώτες» του Μιχαλολιάκου εμπνέονται από εκείνη την εποχή, οργανώνουν, κατά τα ναζιστικά πρότυπα, τάγματα εφόδου και εξαπολύουν οργανωμένες επιθέσεις εναντίον μεταναστών.


Όπως είναι επίσης κοινώς αποδεκτό ότι αυτές οι επιθέσεις δεν ταιριάζουν στα ελληνικά ήθη,ούτε μπορούν να είναι ανεκτά σε μια συντεταγμένη και δημοκρατικώς οργανωμένη κοινωνία.


Τι άλλωστε μας βεβαιώνει ότι αύριο δεν θα επεκτείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των πολιτικών και ιδεολογικών αντιπάλων τους;


Σήμερα είναι μετανάστες, αύριο μπορεί να είναι οι κομουνιστές, οι σοσιαλιστές, οι αναρχικοί και γιατί όχι οι ανάπηροι, οι ομοφυλόφιλοι και όσοι το ταραγμένο τους μυαλό διακρίνει ως εχθρούς και αντιπάλους.


Με άλλα λόγια το φασιστικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν πάει άλλο.


Εξαντλούνται πλέον τα όρια ανοχής των δημοκρατικών πολιτών και όσο επιμένει στις λογικές ταγμάτων εφόδου δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να στήνει απέναντι πλήθη οργισμένα έτοιμα να πράξουν αναλόγως.


Και επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να εξελιχθεί σε θέατρο ανελέητων συγκρούσεων δεν μπορεί παρά η Χρυσή Αυγή να διαλύσει τις ομάδες βίας που διατηρεί στους κόλπους της.


Και ας μην ξεχνά ο κ.Μιχαλολιάκος ότι η ιδρυτική πράξη της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών υπόσχεται πίστη στους νόμους και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.


ΤΟ ΒΗΜΑ 

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ. 

ΚΑΙΑΔΑΣ: "ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ"

kaiadas 1
Ο Σατανιστής Καιάδας στην Ραφήνα : «Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας
Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria Στις .

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Ραφήνα, στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε χθες το βράδυ στους μικροπωλητές και στη συνέχεια τα μέλη της παρατάχθηκαν με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία.
Οι ακροδεξιοί, φέρονται να εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και προσπάθησαν να εκδιώξουν από τον χώρο της εκκλησίας, ενώ προτού αποχωρήσουν, αναποδογύρισαν τους πάγκους τους, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί τραυματισμός.
Ανάμεσα τους ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας»-, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα κάναμε μια βόλτα εδώ στο πανηγύρι. Είδαμε και αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροπωλητές και μάλιστα είδαμε και κάποιους λαθρομετανάστες να πουλούν την πραμάτεια τους χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνει η Χρυσή Αυγή».
 http://www.zougla.gr/greece/article/i-xrisi-avgi-dielise-pagous-mikropoliton-sti-rafina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου