Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσολόγγι: Η... βοήθεια του βουλευτή δεν απέτρεψε τη σύλληψη χρυσαυγιτών

ωραίος και βλάξ

Με το ερώτημα της απόταξης παραπέμπεται ο αστυνομικός φρουρός του Μπαρμπαρούση

Τις πλέον προκλητικές «εκτός νόμου» συμπεριφορές, θεωρώντας ότι χαίρει ασυλίας κάθε πράξη δική του ή της ομάδας του, χρεώνεται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, όπως αποδεικνύει η δραστηριότητά του τις τελευταίες ημέρες. 

Την Τρίτη το πρωί η άμεση αντίδραση μιας 58χρονης εμπόρου της λαϊκής αγοράς Μεσολογγίου στη θέα τεσσάρων χρυσαυγιτών που επιχείρησαν και πάλι να κάνουν «έλεγχο» σε μικροπωλητές οδήγησε στη σύλληψή τους, αλλά και την αποκάλυψη της εμπλοκής για μια ακόμη φορά του Κώστα Μπαρμπαρούση, αυτή τη φορά στο παρασκήνιο της υπόθεσης.

Οι τέσσερις άνδρες δεν φορούσαν ρούχα ή άλλα διακριτικά που να παραπέμπουν σε κάποια ακροδεξιά οργάνωση, ωστόσο το τηλεφώνημα που έκαναν δύο εξ αυτών, όταν... βρέθηκαν στην ανάγκη, τους «πρόδωσε».

Οι τέσσερις άνδρες επιχείρησαν να εφαρμόσουν το σχέδιο που είχε εκτελέσει ομοϊδεάτες τους σε Ραφήνα και Μεσολόγγι τις προηγούμενες ημέρες, άλλα όταν έφτασαν μπροστά στον πάγκο της 58χρονης και της ζήτησαν την άδειά της «τα βρήκαν σκούρα», όπως λένε οι αστυνομικοί που τελικά τους συνέλαβαν.

Η γυναίκα προκειμένου να δώσει την άδεια της ζήτησε εξηγήσεις. «Ποιοι είστε εσείς και γιατί μας κάνετε έλεγχο» ρώτησε και όταν κατάλαβε ότι οι εξηγήσεις τους δεν ήταν πειστικές, τηλεφώνησε στο Τμήμα και ρώτησε αν είχαν από εκεί στείλει για έλεγχο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με τους αυτόκλητους «ελεγκτές» και έστειλε στη λαϊκή περιπολικό. Τελικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο από τους δράστες - έναν 25χρονο και έναν 20χρονο - οι άλλοι δύο πρόλαβαν να εξαφανιστούν, αλλά όχι για πολύ.

Οι συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στο Τμήμα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον τοπικό βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον Κώστα Μπαρμπαρούση - ο οποίος είχε πρωτοστατήσει το περασμένο Σάββατο σε αντίστοιχο επεισόδιο - και του ζήτησαν τη βοήθειά του για να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο βουλευτής τους, σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε να μην ανησυχούν και θα στείλει στο Τμήμα άνθρωπό του. Πράγματι λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκαν στο Τμήμα για... συμπαράσταση δύο άνδρες, οι οποίοι όμως, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ήταν οι άλλοι δύο, που είχαν εμφανιστεί νωρίτερα μαζί με τους συλληφθέντες στη λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να συλληφθούν κι αυτοί.

Σε διαθεσιμότητα και ο αστυνομικός

Χθες Τρίτη σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο αστυνομικός φρουρός που είχε παραχωρηθεί για την ασφάλεια του Κώστα Μπαρμπαρούση, αφού προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του στις επιλήψιμες δραστηριότητες του βουλευτή.

Ο αστυνομικός φρουρός που στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στη λαϊκή του Μεσολογγίου συνόδευε τον χρυσαυγίτη βουλευτή, φορώντας κι αυτός μαύρη μπλούζα, παραπέμπεται με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στο πειθαρχικό, κατηγορούμενος για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, ο εν λόγω αστυνομικός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα γεγονότα και τόνισε ότι μοναδικό του καθήκον ήταν η φύλαξη του βουλευτή κ. Μπαρμπαρούση.

«Εγώ απλά τη δουλειά μου έκανα, να προστατεύω τον βουλευτή που γι αυτό και έχω διαταχθεί» υποστήριξε ο αστυνομικός. «Υπηρετώ 22 χρόνια, τα περισσότερα από αυτά σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό. Αν δείτε [στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο] κάνω απλά μια κίνηση για να προστατεύσω τον βουλευτή γιατί είχα παρατηρήσει κάποιον που κινιόταν απειλητικά εναντίον του».

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων γράφουν ανακρίβειες για το πρόσωπό του, κυρίως ανώνυμα σε ενημερωτικά sites.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι είναι κατά των βανδαλισμών. «Αν είναι δυνατόν να υπηρετώ στον νόμο και να είμαι υπέρ των βανδαλισμών» υπογράμμισε, προσθέτοντας όμως ότι «κάποια στιγμή κι εμείς πρέπει να εφαρμόσουμε τα νόμιμα».

Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή δεν έχει κάνει μέχρι τώρα καμμία δήλωση σχετικά με το θέμα.
Για αντιποίηση Αρχής οι τέσσερις

Σε βάρος των τεσσάρων που συνελήφθησαν για την έφοδο στη λαϊκή σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής, κατά συναυτουργία, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. Πρόκειται για τρεις Ελληνες και έναν ομογενή από την Αλβανία. Δύο από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν αθώοι και αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή είχαν κάνει την πρώτη τους έφοδο στη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα στη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία διώχνοντας αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλοτσώντας κούτες με εμπορεύματα και γκρεμίζοντας πάγκους.
Μήνυση κατά Ν. Δένδια και Aρχηγού της ΕΛΑΣ από τη Χρυσή Αυγή
Μήνυση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, κ. Ν. Παπαγιαννόπουλου, κατέθεσε το πρωί ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, κ. Χρήστος Παππάς.
Όπως δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής «καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και παντός άλλου υπευθύνου. Ο λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιήσει κάθε δικαίωμά του ως νόμιμο κόμμα».

Εμπρησμός σπιτιού στο Κουκάκι

Επίσης σε ανακοίνωση της η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή - Ν.Κόσμος - Κουκάκι» καταγγέλλει «φασιστική επίθεση» με εμπρησμό σε σπίτι στις εργατικές κατοικίες Ν. Κόσμου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οκτώ άτομα που φορούσαν κουκούλες πλησίασαν τις προσφυγικές κατοικίες στο Δουργούτι και άρχισαν να βρίζουν έναν μετανάστη που βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία. Επειτα έριξαν τρεις μολότοφ εναντίον του και στο παράθυρο του σπιτιού του. Ο μετανάστης τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ υλικές ζημιές υπέστη και το σπίτι. 


http://www.tovima.gr/society/article/?aid=474487

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου