Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αποσύρεται η αστυνομική φρουρά από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής...

Αποσύρονται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως προβλέπεται για τους βουλευτές όλων των κομμάτων.
Η απόφαση ελήφθη μετά από την εξαγγελία της Χρυσής Αυγής ότι όσες αντιδράσεις και να υπάρξουν θα συνεχίσει τις βίαιες ενέργειες και την τακτική των μελών της - βουλευτών και μη - να διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής, «παίζοντας» τους αστυνομικούς και τους δικαστές.
Αλλωστε σε κάποιες από αυτές τις «καταδρομικές επιχειρήσεις» εθεάθησαν δίπλα στους χρυσαυγίτες βουλευτές και οι αστυνομικοί, που υποτίθεται τους είχαν παραχωρηθεί για την ασφάλειά τους!
Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε, με την έκδοση δελτίου Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, ότι παύει τη διάθεση αστυνομικών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ώστε «να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων».
Όπως αναφέρεται «της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος».
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ύστερα από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού της Ραφήνας «ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα».
Η ανακοίνωση καταλήγει με μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».

 http://press-gr.blogspot.com/2012/09/blog-post_1637.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου