Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σκηνικό προ-εισβολικής Κύπρου δημιουργούν οι χρυσαυγίτες στην Θράκη, με επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων

Η θρασείδειλοι ακροδεξιοί έσφαζαν άμαχους όχι Τούρκους στρατιώτες



Βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας στρώνουν τα ανεγκέφαλα τουβλοκέφαλα του Μιχαλολιάκου. Η ακροδεξιά, που ευθύνεται γιά την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού και γιά την εισβολή των στην Κύπρο, γιά να μην μιλήσουμε για τις ευθύνες της στον εμφύλιο πόλεμο, δεν λέγει να  βάλει μυαλό. Περιχαρείς οι Τούρκοι βλέπουν να επαναλαμβάνονται στην Θράκη τώρα γεγονότα πανομοιότυπα της δεκαετίας του '60 και '70 της Κύπρου (με επιθέσεις των φασιστών του Γρίβα εναντίον Τουρκοκυπρίων, επιθέσεις που προετοίμασαν το καθεστώς της ανωμαλιας και του πραξικοπήματος Ιωανίδη/Σαμψών). Καί όχι μόνον αυτό, αλλά βγήκαν πρόσφατα καί στοιχεία και δηλώσεις Τούρκων και Τουρκοκυπρίων που επιβεβαιώνουν πως οι Τούρκοι όχι μόνον αποδέχτηκαν και σιγοντάρησαν αλλά καί προχώρησαν και σεδικέςτους προβοκάτσιες,ξυλοφορτώνοντας καί δολοφονώντας Κύπριους Μουσουλμάνους. Οι Τούρκοι εμφανίστηκαν τότε θύματα και αμυνόμενοι της μοιονότητας, καί ο διεθνής τύπος δικαιολόγησε την εισβολή υιοθετώντας την συλλογιστική της Τουρκίας γιά δικαιολογημένη άμυνα γιά προστασία της Μουσουλμανικής μειονότητας απο τουε ΕΟΚ-Β'ίτες του Γρίβα καί τους Ιωαννιδικούς πραξικοπηματίες.
ΜΗΜ


Άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ


Ξυλοδαρμός εκπαιδευτικού μουσουλμάνου στην Ξάνθη

ΞΑΝΘΗ. Εκπαιδευτικός, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη, κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι ξυλοκοπήθηκε από στελέχη της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία συνέλαβε ήδη ένα άτομο, το οποίο δικάζεται σήμερα με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης, και αναζητεί άλλα επτά ως συνεργούς του.
Το επεισόδιο έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, όταν μέλη της «Κίνησης Πολιτών ενάντια στον Φασισμό και τον Ρατσισμό» πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για προγραμματισμένη εκδήλωση με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια από ομάδες ακροδεξιών στη Θράκη. Σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε ο εκπαιδευτικός Μιλιατζίμ Τζεμαλή, ενώ ο ίδιος και άλλα τρία μέλη της κίνησης κολλούσαν αφίσες απέναντι από το ΚΤΕΛ Ξάνθης, δέχθηκαν απρόκλητη, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση από μηχανοκίνητη πορεία ατόμων, τα οποία χτύπησαν και τραυμάτισαν τον ίδιο και ελαφρότερα άλλους τρεις αφισοκολλητές. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι δράστες είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι τον χτύπησαν με ρόπαλα και γροθιές, προσθέτοντας πως για να γλιτώσει τα χειρότερα κατέφυγε στην αίθουσα του ΚΤΕΛ.
Μετά τη μήνυση η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο, στο πρόσωπο του οποίου ο Τζεμαλή αναγνώρισε έναν εκ των δραστών. Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, όμως και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στη συγκεκριμένη οργάνωση την επίθεση. Καταγγελία εξέδωσε και το ΠΑΜΕ Ξάνθης.
Το επεισόδιο με τον τραυματισμό του μειονοτικού εκπαιδευτικού ήρθε να προστεθεί σε σειρά άλλων επιθέσεων που καταγράφηκαν εναντίον μουσουλμανικών τζαμιών και χωριών τελευταία στη Θράκη με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς, οι οποιοι επιδίδονται σε επικίνδυνες προκλήσεις. Διαρκούντος του ραμαζανιού, μηχανοκίνητες ομάδες που εξέδραμαν από Καβάλα, Δράμα και Θεσσαλονίκη θορυβούσαν έξω από τζαμιά στα οποία προσεύχονταν πιστοί. Στην πόλη της Ξάνθης ξυλοκόπησαν πολίτη που διαμαρτυρήθηκε γιατί αναστάτωσαν τη γειτονιά του μαρσάροντας με τις μοτοσικλέτες τους, ενώ συνεπλάκησαν και με φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Ενώπιον του κινδύνου να κλονιστεί η αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων, προκάλεσαν την αντίδραση παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των οργανώσεων των πολιτικών κομμάτων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου