Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μάρκος Mπόλαρης : Δεν μπορεί να κλείσει η υπόθεση της Siemens με έναν απλό συμβιβασμό, είναι ανοιχτά τα ζητήματα

Συνέντευξη του βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, FM 105,5 στην εκπομπή «Λόγια στον Αέρα» με το δημοσιογράφο Μπάμπη Αγρολάμπο.  
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

Η υπόθεση της Siemens δεν έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις τόνισε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο προμηθευτή του ελληνικού δημοσίου. Κατά συνέπεια όσο είναι ανοικτά τα ζητήματα όσων δωροδόκησαν και όσων δωροδοκήθηκαν η υπόθεση, εκτός του εξωδικαστικού συμβιβασμού, παραμένει εκκρεμής. 

Στην περίπτωση της Siemens επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης παραβιάζονται οι αρχές του διεθνούς ανταγωνισμού με τη χρήση αθέμιτων μέσων. Οι Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν όλα τα στοιχεία που εμπλέκουν όσους με κάθε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα συμμετείχαν στις συναλλαγές, διαφορετικά πρόκειται για συγκάλυψη εγκλήματος. 
Πρέπει επομένως, όπως στην περίπτωση των υποβρυχίων υπενθύμισε ο κ. Μπόλαρης, να ζητηθούν από τις γερμανικές αρχές τα ονόματα των ατόμων που είτε μεθόδευσαν τους χρηματισμούς, είτε τους αποδέχθηκαν. Ως εταίροι στην ΕΕ, κατέληξε ο βουλευτής Σερρών, πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρα το ζήτημα της διαλεύκανσης των ευθυνών, είναι θέμα αρχής και αξιοπρέπειας.
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου