Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ευρωπαϊκή βοήθεια για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα

Το ποσό των 85.000.000 ευρώ  θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  το 2013 για την  αντιμετώπιση της παράνομης λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του ευρωβουλευτή της  ΝΔ  Γ. Παπανικολάου.
Την απάντηση  αυτή έδωσε σε σχετική ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Μάλμστρομ.
Συγκεκριμένα, οι πόροι για την χώρα μας κατανέμονται ως εξής:
- Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων: 42,5 εκατομμύρια ευρώ.
- Ταμείο Επιστροφής: 35,3 εκατομμύρια ευρώ.


- Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων: 3,2 εκατομμύρια. ευρώ.
- Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών: 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως έχει ήδη ειδοποιήσει την Ελλάδα ότι  για την δημοσιονομική περίοδο που άρχισε το 2007 και λήγει το 2013 υπάρχουν ακόμη αναξιοποίητα κονδύλια από αυτά τα τέσσερα ταμεία τα οποία αθροιστικά  μπορεί να φθάνουν και τα  322 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Παπανικολάου το επισημαίνει  ακόμη στην δήλωσή του:
 «Είναι σαφές πως η ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης απαιτεί και πλήρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προσφέρονται για αυτό τον σκοπό και που ξεπερνούν συνολικά τα 320 εκατομμύρια ευρώ».

Σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με όλους τους εμπλεκομένους φορείς  πάρθηκαν αποφάσεις   για ορισμένα νέα μέτρα που  θα μπορέσουν ίσως  να υλοποιηθούν με αυτά τα χρήματα
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Κωστ. Μουσουρούλης « μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι η απόκτηση νέων πλωτών μέσων, ελικόπτερο να πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις πάνω από το Αιγαίο, καθώς και την απόκτηση πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων». 

http://gr.voanews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου