Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το εισιτήριο για την Αθήνα βρέθηκε


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ 

Η Οδύσσεια ενός μετανάστη στην Ελλάδα

Συνελήφθη στην Αθήνα σε μια από τις επιχειρήσεις-σκούπα του Ξένιου Δία. Ενώ διέθετε όλα τα απαραίτητα χαρτιά, οι αστυνομικοί τον προώθησαν στη μεθόριο, στα κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών στην Κομοτηνή. 
Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν το λάθος τους και άφησαν ελεύθερο τον μετανάστη. Δεν θεώρησαν όμως υποχρέωση τους να φροντίσουν για την επιστροφή του στην Αθήνα.

Δεν σκέφτηκαν αν έχει χρήματα να πληρώσει το εισιτήριο του ΚΤΕΛ,  να αγοράσει ένα σάντουιτς. Ποιος νοιάζεται για τον μετανάστη. Και ότι του επέτρεψαν να φύγει, πάλι καλά να λέει..

Δίχως καμία βοήθεια ο μετανάστης προσπαθεί με οτοστόπ να επιστρέψει στην Αθήνα. Η Οδύσσεια αρχίζει. Κατά την πολύωρη αναμονή του στην Εγνατία οδό, στην περιοχή της Ξάνθης γίνεται στόχος "κυνηγών μεταναστών", οι οποίοι τον ξυλοκοπούν άσχημα.

Ματωμένος, χτυπημένος, σωριάστηκε στην άσφαλτο. Πάλι καλά να λέει που είναι ζωντανός. Διερχόμενοι οδηγοί σταματούν και τον βοηθούν, του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και ειδοποιούν ασθενοφόρο, το οποίο τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της πόλης.

Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι και ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί για λίγες ημέρες στην ορθοπεδική κλινική. Μπορεί να είναι με σπασμένο πόδι, αλλά εκεί τουλάχιστον έχει να φάει ένα πιάτο φαγητό για λίγες ημέρες.

Μέσα στη μαύρη μοίρα του, τα δεινά που τον βρήκαν, έχει ένα λόγο να είναι χαρούμενος. Χάρη στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, το εισιτήριο για την Αθήνα βρέθηκε.
http://www.pheme.gr/article.aspx?id=4856

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου