Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

H Ελληνική Πολιτεία να ζητήσει, από τη Γερμανική δικαιοσύνη και από τη Siemens, στοιχεία όσων εμπλέκονται σε πράξεις δωροδοκίας

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ: 

Υποχρέωση των Γερμανών να δώσουν στοιχεία για όσους και από τις δυο πλευρές εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens

http://www.bolaris.gr/images/article_photos/2010/thumbnails/thumb_ybni20120827.jpgΟ εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εκληφθεί ως προσπάθεια συγκάλυψης έκνομων πρακτικών. Όπως και στην περίπτωση της σύμβασης κατασκευής και παράδοσης στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό των Γερμανικών υποβρυχίων, θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να ζητήσει, από τη Γερμανική δικαιοσύνη και από τη Siemens, στοιχεία όσων εμπλέκονται σε πράξεις δωροδοκίας. 
Η παροχή στοιχείων για την υπόθεση αυτή είναι υποχρέωση της Γερμανικής πλευράς. Η δικαστική συνδρομή για την αποκάλυψη όλων όσων με οποιαδήποτε ιδιότητα ή σχέση, τόσο από τη Γερμανική όσο και από την Ελληνική πλευρά, εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις αποτελεί εχέγγυο αξιοπιστίας των θεσμών και σεβασμού στους χρηστούς κανόνες λειτουργίας της αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού. 
 Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε επιβάλλεται η διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής χωρίς σκοπιμότητες. Μόνον έτσι θα εδραιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης που θα σηματοδοτήσει, ουσιαστικά και συμβολικά, την προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας και της αμεροληψίας, αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα χρήση αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου