Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ως εδώ και μη παρέκει

Ανυποψίαστοι δεν υπάρχουν πλέον στην ελληνική πολιτική. Όλοι είναι ενήμεροι για τις απειλές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα. Και ουδείς πλέον μπορεί να αγνοεί ή να προσπερνά το ενδεχόμενο διαμόρφωσης συνθηκών εξόδου από την ευρωζώνη. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αρκεί η επιδείνωση των δημοσιονομικών συνθηκών και ο περιορισμός της χρηματοδότησης από την Ευρώπη. Στην περίπτωση αυτή λεφτά δεν θα υπάρχουν για όλους και η εσωτερική στάση πληρωμών θα είναι γεγονός και θα εκφρασθεί με αναστολή πληρωμών πρώτα στους επιχορηγούμενους από το κράτος δημόσιους οργανισμούς και ακολούθως στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ο.κ.

Προεκτεινόμενες αυτές οι συνθήκες θα επιβάλουν την οικειοθελή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θα είμαστε εμείς πια εκείνοι που θα διεκδικούμε την αποχώρησή μας από την ευρωζώνη γιατί δεν θα μπορούμε να ζήσουμε εντός αυτής. Η απειλή λοιπόν είναι πραγματική και συγκεκριμένη. Δεν πρόκειται περί τρομοκρατικής προπαγάνδας όπως πολλοί ανόητοι επαναλαμβάνουν. Απλώς όσοι δεν την αναγνωρίζουν, εθελοτυφλούν, στρουθοκαμηλίζουν ή επί σκοπώ κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες.

Μη αντιλαμβανόμενοι ότι στη χώρα με τα τόσο πολλά κρούσματα ανομίας μια τέτοια εθνική ολίσθηση δεν θα την οδηγήσει απλώς εκτός Ευρώπης,αλλά θα την κατατάξει σχεδόν αυτόματα στην τριτοκοσμική ζώνη. Η Ελλάδα δεν είναι δύσκολο να εξελιχθεί σε ζώνη ανομίας, λαθρεμπορίου, οπλοκατοχής και απόλυτης ανασφάλειας. 
 
Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη της χώρας, τουλάχιστον οι έχοντες συνείδηση των κινδύνων και των απειλών οφείλουν να κινητοποιηθούν και να υψώσουν ένα τείχος προστασίας.
 
Η Ελλάδα είναι χώρα ευρωπαϊκή, η θέση της είναι στην Ευρώπη, ο πολιτισμός της είναι ευρωπαϊκός και όσοι έχουν αίσθηση της θέσης της στον κόσμο δεν μπορούν παρά να πουν «ως εδώ». 
 
Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει. Με όποιο κόστος και όποιες θυσίες για τους έχοντες και κατέχοντες, με κατάργηση των πάσης φύσεως προνομίων που πολλοί απολαμβάνουν, με πρόνοια για τους ασθενέστερους και τους δυστυχούντες, με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής η χώρα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη. Τώρα, πριν να είναι αργά, ας υψωθεί ένα τείχος ωριμότητας απέναντι στα τείχη της επιπολαιότητας και της ανοησίας, που πολλούς ορίζουν και όσο θα περνά ο καιρός ακόμη περισσότερους θα ελκύουν. 
 
Αντώνης Καρακούσης  http://www.tovima.gr/editors/editor/?edid=837

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου