Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Από τη Ρωσία με αγάπη για τον... Καρατζαφέρη

 
Άρης Ραβανός
Προσωπική επιστολή του Βλ. Πούτιν με ευχές για την εκλογική μάχη
Από τη Ρωσία με αγάπη για τον... Καρατζαφέρη

2
εκτύπωση 
 
Ενα ανέλπιστο πολιτικό δώρο δέχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μόλις δυο εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες.

Ο κ. Καρατζαφέρης έμαθε τα καλά νέα από την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα από όπου το πρωί της Παρασκευής του διαβίβασαν την προσωπική επιστολή του κ. Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πούτιν εύχεται στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κάθε επιτυχία και ευημερία, μια κίνηση που έσπευσε, όπως ήταν λογικό να αξιοποιήσει ο κ. Καρατζαφέρης που δίνει μια δύσκολη εκλογική μάχη.

«Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση παρέλαβα επιστολή του Προέδρου Πούτιν, που μου διαβίβασε η Πρεσβεία της Ρωσίας» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και συνεχίζει: «Αν και η επιστολή είναι προσωπική, νομίζω ότι αντανακλά το ενδιαφέρον της ομόδοξης Ρωσίας για την Πατρίδα μας, γεγονός που το βρίσκω εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε επισκεφθεί τη Μόσχα τον περασμένο Οκτώβριο όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης με τους οποίους συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, παρευρέθη και στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού προεξάρχοντος του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ενώ γευμάτισε τόσο με τον ίδιο όσο και με κεντρικά στελέχη της Δούμας καθώς και με άλλους Ιεράρχες.

Μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο κ. Καρατζαφέρης άρχισε να υποστηρίζει με μεγαλύτερη ένταση τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας, τονίζοντας πως σήμερα το συμφέρον της χώρας είναι να στραφεί σε συμφωνίες και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα ότι το κόμμα του κερδίζει άνετα την είσοδό του στη Βουλή. Επίσης, αναμένεται να κατηγορήσει τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά ότι υπέγραψαν, στην επιστολή τους προς την Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δεν θα ασκήσουν πολιτικές ενάντια στο μνημόνιο και άρα «κοροϊδεύουν τον κόσμο».

Παράλληλα θα θέσει εκ νέου το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο για τον ίδιο είναι «αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την αξιοπρέπειά της, ή θα την εκχωρήσει στους δανειστές της κι εκβιαστές της».
 
http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=456115

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου