Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Rebranding Greece: η διάλεξη του Peter Economides

Peter Economides
Αθήνα
H ομιλία του διακεκριμένου brand strategist Peter Economides με τίτλο «ΓΙΝΕΤΑΙ: Out of the Blue» πραγματοποιήθηκε, στις 20 Μαρτίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο Peter Economides, ομιλίες του οποίου με ανάλογη θεματολογία γνώρισαν μεγάλη διάδοση και εξαιρετική επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, διατυπώνει με τη διάλεξη αυτή μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή πρόταση για την αναδιαμόρφωση της εικόνας της Ελλάδας (Rebranding Greece).
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις ξεκίνησε από πέρυσι μία οργανωμένη και συνεπή προσπάθεια να παρουσιάσει το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Ελλάδας, την ιστορία και τον πολιτισμό, όχι μόνο στατικά, αλλά και δυναμικά, προβάλλοντας τις ίδιες αξίες στο μέλλον.

μιλώντας σε ένα μέρος στο οποίο αισθάνεται «σαν στο σπίτι του», αφού -κατά σύμπτωση- ο χώρος στον οποίο έγινε η διάλεξη ήταν πριν από πολλές δεκαετίας, όπως εξηγεί στην εισαγωγή, η κατοικία του στην Αθήνα.

Ο ομιλητής -επιστρατεύοντας την πείρα και τη γνώση που αποκόμισε από τη λαμπρή διεθνή καριέρα του στο χώρο της επικοινωνίας και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εύστοχα παραδείγματα και πλούσιο οπτικό υλικό- αναλύει τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο, εντοπίζει τους όρους για τη ριζική βελτίωσή της, υποστηρίζει ότι οι διαχρονικές πολιτιστικές αξίες και ιδιαιτερότητες της χώρας αποτελούν «ήπια δύναμη» (soft power) αναγκαία και ικανή να την κάνουν ξανά ελκυστική και, τέλος, επιμένει ότι αναγκαίος όρος μιας τέτοιας προσπάθειας είναι η τόνωση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας όπως αυτή εκφράζεται στο έργο πολλών ταλαντούχων Ελλήνων.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου