Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οι Μαφιόζοι της Γενικής Διεύθυνσης "Διαφθοράς καί Εκβιαστικής ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ Επενδύσεων" του Υπουργείου Υπ-ανάπτυξης

Δύσκολες εποχές γιά τα λαμόγια του Δημοσίου
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ 2 ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
«Ξήλωσαν» 100 υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης
Στο «ξήλωμα» όλων των υπαλλήλων, περίπου 100, που εργάζονται στη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τη σύλληψη δύο στελεχών της εν λόγω υπηρεσίας, για εκβιασμό επιχειρηματία.
«Ξήλωσαν» 100 υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης
«Ξηλώνει» την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης η υπουργός Άννα Διαμαντόπουλου μετά την πρόσφατη υπόθεση του χρηματισμού δύο υπαλλήλων της.
Η κα Διαμαντοπούλου στην πρώτη της συνάντηση με τους δημοσιογράφους τόνισε την ανάγκη αλλαγής του υποδείγματος σε τέτοια φαινόμενα όχι μόνο απέναντι ως προς αυτούς που πατούν τον όρκο τους στο λαό αλλά και στους δίπλα που ανέχονται τέτοια πράγματα».
Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Θάνος Μωραίτης ανακοίνωσε 7 ενέργειες:
  • Κατόπιν εντολής της υπουργού ο επικεφαλής του σώματος Επιθεωρητών Διοίκησης θα διεξάγει αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες των 50 υπαλλήλων της γενικής διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων. Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από το 2005.
  • Συνεργασία με το ΣΔΟΕ για άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών των υπαλλήλων.
  • Οι δύο υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δρομολογείται η διαδικασία της απόλυσης τους.
  • Διενεργείται ΕΔΕ.
  • Εστάλη επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε.
  • Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις όλων των στελεχών.
  • Δημόσια Πρόσκληση επιλογής νέου προσωπικού στην διεύθυνση.
Χρήστος Κολώνας
Προσέλκυση επενδύσεων
Εν τω μεταξύ, η προσέλκυση επενδύσεων, η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα οι επενδυτές και η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης με σκοπό να παταχθούν, οριστικά, φαινόμενα εκβιασμών για χρηματισμό, είναι οι βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Άννα Διαμαντοπούλου, όπως ανέφερε σήμερα σε συνομιλία της με δημοσιογράφους.
Το ξεμπλοκάρισμα των ξένων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, η ένεση ρευστότητας στην αγορά και η κατάθεση, μέσα στις επόμενες ημέρες, του νομοσχεδίου για τη «φιλική επιχειρηματικότητα», αποτελούν τις τρεις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου, όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου.
Η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα ερευνήσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές επενδύσεις, η υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται να μεταβεί στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει επαφές με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και τη γερμανική κυβέρνηση για το θέμα.
Σημείωσε ότι έχει εντοπίσει ήδη τα προβλήματα που αντιμετώπισαν Γερμανοί επενδυτές στην προσπάθειά τους να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας και θα στείλει επιστολές στην κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, αν και όπως συμπλήρωσε, αναμένει παράλληλα και την επίσημη επιστολή από τη γερμανική πλευρά, κατόπιν αιτήματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου