Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Νεβροζ 2012: Η φωτιά της Ελευθερίας και του Αγώνα όχι μόνο δεν σβήνει αλλά μεγαλώνει!

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012
του Σάββα Καλεντερίδη

Η κυβέρνηση Ερντογάν, απαγόρευσε τον εορτασμό του Νεβρόζ στο Ντιγιαρμπακίρ και την Κωνσταντινούπολη σήμερα Κυριακή, με τη γελοία δικαιολογία ότι η γιορτή είναι στις 21 Μαρτίου και όχι στις 18.
Έστειλε δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς στο Κουρδιστάν, συνελήφθησαν εκατοντάδες στελέχη του κουρδικού κινήματος την τελευταία εβδομάδα, έκλεισαν οι δρόμοι που οδηγούσαν από τις πόλεις και τις κωμοπόλεις προς το Ντιγιαρμπακίρ, για να εμποδίσουν την προσέλευση του κόσμου.
Χιλιάδες αστυνομικοί με τεθωρακισμένα έκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή που θα γιόρταζαν οι Κούρδοι το Νεβρόζ, τη γιορτή της Επανάστασης και της Ελευθερίας.

Τελικά, ο υπερήφανος κουρδικός λαός τσάκισε την ισλαμοφασιστική προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης, εκμηδένισε τους Κούρδους που προσχώρησαν στην τουρκική εξουσία και χρησιμοποιούνται ως Δούρειος Ίππος για να αποδυναμωθεί το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα,  δεν υπολόγισε τους δεκάδες χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς που νόμισαν ότι μπορούν να συνεχίζουν να φυλακίζουν έναν υπερήφανο λαό στα τείχη του ισλαμικού τουρκοφασισμού και έδωσαν τη δική τους απάντηση σε όσους επιμένουν να μιλούν για την ουσιαστικά ανύπαρκτη συριακή αντιπολίτευση, αγνοώντας επιδεικτικά έναν λαό 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, που ζουν σκλαβωμένοι στα αντιδημοκρατικά καθεστώτα και κράτη της Τουρκίας, του Ιράν και της Συρίας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον εορτασμό στο Ντιγιαρμπακίρ, την Άμιδα της Μεσοποταμίας, και μιλούν από μόνες τους.

Ελπίζουμε ο αποπροσανατολισμένος και προδομένος ελληνικός λαός να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα από τον αγώνα των Κούρδων!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου