Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πυρά Λοβέρδου κατά δημοσίων υπαλλήλων

Τους καταλόγισε ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα
Πυρά Λοβέρδου κατά δημοσίων υπαλλήλων
 Σταυρόπουλος, Λάμπρος
Πολιτικό θέμα προκύπτει για την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Αν. Λοβέρδου στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου επιτέθηκε ευθέως στους δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους καταλόγισε την ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα.


«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν δίστασε να «αποδομήσει» το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο, καθώς υποστήριξε ότι «το ισχύον Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη ΄΄γραμμή Μαζινό΄΄ υπέρ της γραφειοκρατίας». «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το Ελληνικό Δημόσιο, εξαπατάται», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, προκαλώντας έντονα ερωτηματικά μεταξύ των βουλευτών για τους λόγους που τον ώθησαν «να ρίξει λάδι στη φωτιά», μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των ραγδαίων διαρθρωτικών μέτρων της κυβέρνησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Πυρά κατά της Αριστεράς
Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας αν και δεν προκλήθηκε, εξαπέλυσε πυρά κατά της Αριστεράς και επικαλούμενος τους νεκρούς της Marfin, είπε: «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην Marfin. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σα να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ΄΄ξεπετάχτηκε΄΄ σε δέκα λεπτά, άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους! Διότι, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση»!

Εντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ενώ αποστάσεις έλαβε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος έγινε αποδέκτης των πυρών που εξαπέλυσαν τα κόμματα κατά του κ. Λοβέρδου στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. «Δεν μπορώ να σχολιάσω. Καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του», είπε σημειώνοντας πάντως ότι δεν τις ξέρει τις ακριβείς δηλώσεις.


Είχε προηγηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κ. Μαρκόπουλος ο οποίος διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση «θα καλύψει τις δηλώσεις Λοβέρδου» και έκανε λόγο για «θράσος» και «αλαζονεία». «Είναι δυνατόν να συνεχίσετε να κυβερνάτε έτσι τον τόπο όταν αναφέρεστε σε συντεχνίες για κάθε κοινωνική ομάδα που αμύνεται;», σημείωσε, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ως «συντεχνία υπουργών που καταδυναστεύει μια κοινωνία πολιτών λέγοντας ότι θέλει να την σώσει».


Και πρόσθεσε: «Αν το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει την αυτοδιόρθωσή του, είναι δικό μας θέμα, αλλά από εκεί έως του να καθυβρίζουμε την κοινωνία που δεν θέλει να σας ακολουθήσει, είναι μεγάλη απόσταση».


Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούληςχαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Λοβέρδου «κατάπτυστες και συκοφαντικές». «Οι χιλιάδες οικογένειες έχουν λάβει το μήνυμα για το πώς θα τους συμπεριφερθεί αυτή η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.


Στην «μεγαλομανία» του υπουργού Υγείας, απέδωσε, τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης, λέγοντας μάλιστα ότι αν ίσχυε αυτό που είπε ο υπουργός Υγείας, ότι εάν στην μεταπολίτευση δεν ήσουν αριστερός τότε δεν μπορούσες να επιβιώσεις, «τότε εκείνος θα είχε ΄΄πεθάνει΄΄ προ πολλού…».
Ενώ σχολιάζοντας την επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων διερωτήθηκε αν είναι για την κυβέρνηση «οι νέοι εχθροί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου