Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεόραση Κροατίας: Ή μνημείο ή Ευρωπαϊκή Ένωση, η επιλογή των Σκοπίων



Σχόλιο δικό μας: 


Ελπίζουμε να μήν γίνει το άγαλμα φύλο συκής γιά πανωλεθρία στο όνομα...να μην γίνει δηλαδή η αλλαγή των ονομάτων ή η καθήλωση και αποθήκευση του αγάλματος το κύριο στοιχείο συμβιβασμού από πλευράς των Σκοπίων ώστε να πούν μετά Εμείς κάναμε ον συμβιβασμό μας, άς κάνουν τώρα και οι ¨Ελληνες στο όνομα. Τους Σκοπιανούς δεν τους σκοτίζει ούτε το όνομα του ενός ή του άλλου σταδίου ούτε ο όνομα του ενός ή του άλλου αεροδρμίου. Ούθτε πρίν τα είχανε ούτε μετά θα τα έχουν και στο κάτω κάτω ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ να να επαναφέρουν ή να τα τροποποιήσουν. Το όνομα ενός αεροδρομίου αλλάζει εν μία νυυκτί, και τώρα καί μετά από πέντε χρόνια. 

Εμάς τρία πράγματα μας ενδιαφέρουν: 

Α. Το όνομα της Χώρας: Σε καμία περίπτωση σκέτη "Μακεδονία" ή Βόρεια Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία. Αποδεκτή ΜΟΝΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία, πχ Σλαβομακεντόνιγια, Γκορνομακεντόνιγια, Νοβομακεντόνια κλπ.

Β. Τό όνομα του έθνους: Σε καμία περίπτωση σκέτοι "Μακεδόνες" αλλά μόνον ΣΥΝΘΕΤΟ που να συνάδει με το όνομα της Χώρας...πχ Σλαβομακεδόνες, Γκορνομακεντόνες κλπ.

Γ. Το όνομα της γλώσσας: Σε καμία περίπτωση σκέτα "Μακεδονικά" παρά μόνον ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ, πχ Σλαβομακεδόνικα, Νοβομακεδόνικα, Γκορνομακεντόνικα, κλπ.
...καί να αφήσει το ΥΠΕΞ τα ανόητα προπετάσματα καπνού γιά "Σύνθετη Ονομασία" όταν συνεχώς μιλούν γιά "Βόρεια Μακεδονία"! 
Το "Βόρεια Μακεδονία" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ, μήν πάν να μας τρελάνουν, δεν είναι ο Ελληνικός λαός καθυστερημένα παιδάκια. Eάν θέλουν "σύνθετο" όνομα, το "Βορειομακεδονία" ή "Γκορνομακεντόνιγια" είναι σύνθετα, το "Σλαβομακεδπονία" είναι επίσης σύνθετο. To "Βόρεια Μακεδονία" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!! 
Να συνενοούμαστε...οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους...


Μιλτιάδης Μπόλαρης 
Υ.Γ. Το άγαλμα του Αλεξάνδρου άς το κρατήσουν. Δική μας πρόταση είναι να τους το ζητήσουμε μισοτιμής να μας το πουλήσουν, δηλαδή κόστος μείον τις μίζες στην οικογένεια Γκρουέβσκι.




Σεπτέμβριος 11, 2011.

Σκόπια, ΠΔΓΜ.

Ο Κροάτης δημοσιογράφος Ντράγκαν Νίκολιτς, παρέστη με την ιδιότητα του δημοσιογράφου της Κροατίας στον εορτασμό των 20 χρόνων της ανεξαρτησίας της χώρας.

Το μεγαλειώδες μνημείο, σύμφωνα με αυτόν, είναι μια πρόκληση για την Ελλάδα.
«Οι Σκοπιανοί γιόρτασαν την ανεξαρτησία της χώρας τους με το 22 μέτρων άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό το άγαλμα είναι σίγουρα μια νέα πρόκληση για την Αθήνα, με το βέτο της οποίας, η πΓΔΜ πάνω από έξι χρόνια βρίσκεται σε αναμονή διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η χώρα μπορεί να λάβει μια τρίτη συνεχόμενη σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διαπραγματεύσεις, αλλά το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέστησε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ένωση, εφ’ όσον διαλυθεί το άγαλμα, ανέφερε στην κροατική τηλεόραση ο Κροάτης δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος μίλησε και για την σκοπιανή ομάδα μπάσκετ, η οποία ήταν άλλη μια ευκαιρία για γιορτή. Αλλά, το άγαλμα ήταν το «αγκάθι στο μάτι».
«Το 48 τόνων βάρους άγαλμα κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ, όσος είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας», δήλωσε ο Νίκολιτς.

Λόγω της ελληνικής αντίδρασης, ο δημοσιογράφος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσε να δώσει μακροχρόνια σταθερότητα και ενότητα στην  FYROM.

--
Πηγή: ИНПРЕС- Kurier

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου