Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μάρτιν Σουλτζ: Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, η Μέρκελ στήριξε απόλυτα την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή

Την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε κατά την έναρξη της 11ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής στης Κ.Ο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. MARTIN SCHULZ.

Ο Γερμανός πολιτικός δήλωσε την στήριξη των ευρωπαίων σοασιλιστών προς την ελληνική Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε μια περίοδο όπου πρέπει να αποφασίσει η Ευρώπη για την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί. Ο κ. Σουλτζ αναρωτήθηκε ρητορικά αν είναι η κατεύθυνση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ή του κ. Σαρκοζί; Αν πρόκειται για αμοιβαία συνδρομή και αλληλεγγύη; Η Γερμανία όπως και η Ευρώπη χρειάζονται άλλη κατεύθυνση, άλλη πορεία και σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε, αυτό είναι το μήνυμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών.

Εξ αιτίας των εσωτερικών τριβών και διαφωνιών στην Ευρωζώνη, το ευρώ που είναι ένα ισχυρό νόμισμα αποδυναμώνεται. Με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της Καγκελάαρίου Μέρκελ οι αδύνατες οικονομίες στην Ε.Ε. καλούνται να συμμορφωθούν στις επιταγές των ισχυρών. Αντί τα επιτόκια να είναι υπερβολικά υψηλά μπορούμε, δήλωσε ο Σουλτζ να τα μειώσουμε αξιποιώντας ως εργαλείο τα ευρωομόλογα που θα είναι η έκφραση ότι εμείς, ως Ευρώπη, θέλουμε να έχουμε ένα κοινό νομισματικό μέσο, για την ενίσχυση όλων των χωρών της Ευρωζώνης. Απλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος, μια μεγαλύτερη επιμήκυνση του χρέους χωρών όπως η Ελλάδα, αλλά και άλλων, που αυτή τη στιγμή έχουν πολλά προβλήματα σε σχέση με το δημόσιο χρέος.

Ο κ. Σούλτζ διέγνωσε πως υπάρχει έλλειψη αλληλεγγύης και ένας ιδεολογικός πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Υπάρχει η μια άποψη, των συντηρητικών που ηγούνται στην Ε.Ε που επιβάλλουν μια σκληρή πολιτική λιτότητας και αυτή των Προοδευτικών Σοσιαλιστών που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη. Η λύση είναι η στρατηγική ανάπτυξη, ανάπτυξη δηλαδή των υποδομών, της έρευνας και τεχνολογίας, περαιτέρω ανάπτυξη των προσόντων των εργαζομένων.

Ο κ. Σουλτζ επεσήμανε πως αυτοί που επωφελήθηκαν από την κρίση ήταν ο χρηματοπιστωτικός τομέας και οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες. Πρέπει και αυτοί αν συμβάλλουν στην κρίση πληρώνοντας περισσότερους φόρους. Ο Γερμανός πολιτικός αποκάλυψε μάλιστα πως με επικεφαλής την Ελληνίδα ευρωβουλευτίνα κα Ποδηματά οι Σοσιαλιστές προωθούν την εισαγωγή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, Και είναι συμβολική η αξία αυτής της προσπάθειας και η επιλογή της Ελληνίδας πολιτικού έγινε για να δηλωθεί η αλληλεγγύη προς το πρόβλημα της Ελλάδας.

Ως προς τις ευθύνες των συντηρητικών για την κρίση ο κ. Σουλτζ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός αναφέροντας πως λίγες εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, η Άνγκελα Μέρκελ στήριξε απόλυτα την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και είπε ότι «αυτή είναι η καλύτερη δυνατή κυβέρνηση για την Ελλάδα». Εκφράζοντας το θαυμασμό του και τη συμπάθεια του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Σουλτζ ανέφερε πως ανέλαβε μια δύσκολη προσπάθεια που διεκπεραιώνει με επιτυχία χάρη στις ηγετικές του ικανότητές. Ο κ Σουλτζ κατέληξε απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου: Δίνεις αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, σε μια πολύ δύσκολη εποχή.
http://www.bolaris.gr/index.php?page=description&article_id=3086

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου