Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«Γυμνός» αισθάνεται ο Ψωμιάδης ενώ οι απορροφήσεις στα ΕΣΠΑ δεν φτάνουν ούτε στο 5%»!

Επιπλέον αλλαγές στη δημόσια διοίκηση

 

20110226____CRS_5353camera_raw_1024xΝέες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση προανήγγειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Ντόλιος, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, σε ημερίδα του περιφερειακού συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία - Μέτωπο Ανάπτυξης», που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές.
0 ίδιος χαρακτήρισε την εφαρμογή του «Καλλικράτη» ως ένα μεγάλο βήμα στην αλλαγή της διοίκησης του κράτους, ενώ απαντώντας στη σχετική κριτική σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα μεγάλο, πλήρες και στέρεο νομοθέτημα όχι όμως και τέλειο». Παράλληλα, τόνισε πως με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα μειωθούν οι παρουσίες των πολιτών στα γκισέ του Δημοσίου κατά 25%.

Σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ότι αισθάνεται «γυμνός», καθώς η νέα περιφερειακή δομή δεν έχει πόρους για να διαχειριστεί, ο κ. Ντόλιος απάντησε: «Σε μια περίοδο δημοσιονομικής κρίσης η αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών δεν θα είναι από τις δυσχερέστερες περιοχές του Δημοσίου. Ειδικά οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις είναι η πρώτη φορά που θα διαχειρίζονται το σύνολο των δημοσίων επενδύσεων. Αυτό είναι ένα κολοσσιαίο ζήτημα».

Στη χαμηλή απορρόφηση της χρηματοδότησης από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, θύμιος Σώκος, ο οποίος τόνισε πως «μπαίνουμε στο τρίμηνο της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη" και οι απορροφήσεις στα ΕΣΠΑ δεν φτάνουν ούτε στο 5%».

Για ανυπαρξία σχεδιασμού και προτάσεων από πλευράς του Παναγιώτη Ψωμιάδη έκανε λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία - Μέτωπο Ανάπτυξης», Μάρκος Μπόλαρης, χαρακτηρίζοντας «σχολιαστή» το νέο περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου