Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Προς το παρών στην Ελλάδα πουλούν κινέζικες τσάντες και εισάγουν ηρωίνη και πορνίδια

Νιγηρία: άγριες σφαγές χριστιανών σε δύο εκκλησίες

Η εθνοτική βία με θρησκευτικό μανδύα αναβίωσε παραμονή Χριστουγέννων στο Πλατό στην κεντρική Νιγηρία, ξανά με επίκεντρο την πόλη Τζος, περιοχή όπου πάνω από χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2010:
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, 74 σοβαρά, σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων στα περίχωρα της Τζος. Στη συντριπτική πλειονότητά τους Χριστιανοί. Εξι ακόμα άγριες δολοφονίες έλαβαν χώρα στην πόλη Μαϊντουγκούρι, βορειοανατολικά, όταν ένας μικρός όχλος επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον δύο εκκλησιών γεμάτων κόσμο που παρακολουθούσε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Ενας από τους νεκρούς, ο Βαπτιστής πάστορας που λειτουργούσε.
«Θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο», υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν από την Αμπούτζα, την πρωτεύουσα. Ωστόσο, ουδείς ύποπτος έχει συλληφθεί στην περιοχή. Ο Γκρέγκορι Γένλονγκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας του Πλατό, ανέφερε χθες ότι είχαν εδώ και μέρες διατυπωθεί απειλές εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού: Πρόκειται για τις ντόπιες φυλές των Βπέρομ, Αναγκούτα και Αφισάρε, κοινότητες αγροτών που βλέπουν τον τρόπο ζωής τους να απειλείται από την παρουσία των νομάδων Χάουσα και Φουλάνι, των μουσουλμάνων νομάδων βοσκών που ήρθαν από το βορρά για να μετεγκατασταθούν στο Πλατό τα τελευταία χρόνια. Ενοπλες ομάδες και από τις δύο πλευρές συχνά συμπλέκονται και ο κύκλος της βίας δεν κλείνει. Αντίθετα, τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης από παράγοντες κομμάτων στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου