Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Έτσι αντιλαμβάνονατι οι Τούρκοι την είσοδό τους στην ΕΕ...Σταύρωση αντί γιά γέννηση στην κατεχόμενη πλευρά της (Ευρωπαϊκής-ΕΕ) Κύπρου!

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010


ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σ' ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ , ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Ούτε την σημερινή ημέρα δεν σεβάστηκαν οι Αττίλες. Ανίερη πρόκληση  της  ψευδοαστυνομίας στα κατεχόμενα ημερα  των Χριστουγέννων, παραβιαζει για άλλη μια φορά τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων του Ριζοκαρπάσου.
Οι ψευδοαστυνομικοί δεν διστάσαν να εισβάλουν στον  Ιερό Ναό του λίγο μετά την έναρξη της  Θείας Λειτουργίας, να βγάλουν έξω τους πιστούς μαζί με τους Ιερείς, απαγορεύοντας τους την συνέχιση της Ακολουθίας, με το «αιτιολογικό» ότι δεν είχαν καταθέσει αίτηση.

Ο Αρχιεπίσκος Χρυσόστομος τονίζει ότι στα 36 χρόνια παράνομης κατοχή, ουδέποτε χρειάστηκε «άδεια» για την Λειτουργία στο Ριζοκάρπασο. Έντονα ενοχλημένος από το απαράδεκτο αυτό γεγονός, τονίζει ότι θα καταγγείλει τα κατεχόμενα σε ΕΕ και Η.Ε.
Εκνευρισμένος ο Αρχιεπίσκοπος
Ως ανίερη χαρακτήρισε την απαράδετη πράξη των κατοχικών αρχών να διακόψουν την θεία Λειτουργία στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

«Καταδικάζουμε την ανίερη πράξη των κατοχικών αρχών που δεν άφησαν σήμερα τους ιερείς της Καρπασίας να λειτουργήσουν  τόσο στο Ριζοκάρπασο όσο και στην  Γιαλούσα και οι χριστιανοί της Καρπασίας  σήμερα δεν έχουν κάνει Χριστούγεννα».

Έκδηλα ενοχλημένος τονίζει ότι θα προβεί σε διαβήματα στα Η.Ε και την ΕΕ.

«Η πράξις τους αυτή  δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη  και  είμεθα έτοιμοι να καταγγείλουμε την κατοχική δύναμη στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο  Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στον Πάπα και θα καλέσουμε τον λαό μας πλέον σε εγρήγορση γιατί τουλάχιστον τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου, για 36 ολόκληρα χρόνια  δεν τον εμπόδισαν  ποτέ να κάνει την Θεία Λειτουργία.

Είναι η πρώτη φορά που τον έβγαλαν από την  Ακολουθεία της Θείας Λειτουργίας, τον ξέντυσαν και του  απαγόρευσαν να λειτουργήσει. Τέτοιες απαράδεχτες  συμπεριφορές δεν πρέπει πλέον ο λαός μας  να ανεχθεί.

Σίγουρα έχουμε κατοχή αλλά έχουμε την  αξιοπρέπεια μας, έχουμε τα ανθρώπινα δικαιώματά μας και αυτό δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός και δεν πρέπει επαναλαμβάνω, να  το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο».

Ερωτηθείς αν και στο παρελθόν λαμβανόταν η «άδεια» των κατοχικών αρχών, ο Αρχιεπίσκοπο τόνισε ότι «ο Πάτερ Ζαχαρίας  τυπικά υπέβαλλε κάθε μήνα ότι θα λειτουργούσε  κάποιες μέρες.

Σίγουρα  υπέβαλε ότι θα λειτουργήσει και τα Χριστούγεννα. Είναι η πρώτη φορά που απαγόρευσαν στον πάτερ Ζαxαρία και τον έβγαλαν βιαίως από την εκκλησία»  ΠΗΓΗ: helliniclegion &

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου