Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Süddeutsche Zeitung: Ο Τσίπρας νικάει και γελάει, η Ελλάδα διαλύεται

Σενάριο τρόμου για τη διακοπή της χρηματοδότησης παρουσιάζει η εφημερίδα
Süddeutsche Zeitung: Ο Τσίπρας νικάει και γελάει, η Ελλάδα διαλύεται

2
εκτύπωση 
 
«Φλας και μπλακάουτ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη Süddeutsche Zeitung που σημειώνει ότι «την ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαμογελά στις κάμερες, όντας βέβαιος για τη νίκη του, η Ελλάδα διαλύεται».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα αναφέρεται καταρχήν στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους πρέσβεις του G20 σημειώνοντας: «Όπου κι αν εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει το χαμόγελο της νίκης, λες και έχει κερδίσει ήδη τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Και οι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Αθήνα πήραν τώρα μια γεύση της αυτοπεποίθησης του 37χρονου, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ακόμη κι αν καταργήσει τους όρους των πιστωτών. (…) Στην εξωτερική πολιτική ο Τσίπρας δεν επιδεικνύει την ίδια επαναστατική διάθεση, όπως είπαν συμμετέχοντες μετά την 90λεπτη συνάντηση. (…) Η Ελλάδα έχει όμως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Γιατί την ώρα που ο ανερχόμενος Τσίπρας -το κόμμα του οποίου μάχεται για πρώτη φορά για την πρώτη θέση- χαμογελά σε κάθε κάμερα, η χώρα καταρρέει (…)».

Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στους χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τον κίνδυνο «να κλείσουν σύντομα φώτα και κλιματιστικά στην Ελλάδα», στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τη φαρμακοβιομηχανία και τους φαρμακοποιούς και τα σοβαρότατα προβλήματα που προκλήθηκαν για τους ασθενείς.

«Είναι μια πρόγευση», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Αθήνα, «για όσα ενδέχεται να απειλήσουν τη χώρα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου σε περίπτωση που ΕΕ και ΔΝΤ αρνηθούν την καταβολή της επόμενης δόσης. (…) Την ίδια ώρα τόσο οι συντηρητικοί όσο και το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν και αποστασιοποιούνται από τις συμφωνίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ τις οποίες υπέγραψαν».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνέχεια στις προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων, αλλά και στις διαφωνίες που προέκυψαν αναφορικά με την τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα.

«Το μόνο στο οποίο είχαν συμφωνήσει προηγουμένως οι αντιμαχόμενες πλευρές, είναι να μην καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή. Μετά το χθεσινό περιστατικό, αυτό ισχύει μάλλον για όλα τα κόμματα».
 
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=461399&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου