Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ενώ η Ελλάδα ομφαλοσκοπεί καί δραχμοβαδίζει...τα τσακάλια δίπλα μας αλυχτούν και ξερογλύφονται

Ερντογάν: Η Ελλάδα ζητιανεύει 100 δισ. ευρώ

«Γελάνε και τα κοράκια με τη σύγκριση Ελλάδας – Τουρκίας»

Πηγή: kathimerini.gr
Ο Ταγίπ Ερντογάν ειρωνεύτηκε την Ελλάδα
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, o κ. Ερντογάν, σε ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εξαγωγέων Τουρκίας αντέδρασε στην σύγκριση της Αντιπολίτευσης που έκανε μεταξύ της οικονομίας της Ελλάδας και της οικονομίας της Τουρκίας και είπε:

«Ο αξιότιμος Πρόεδρος του Κόμματος ( Κιλιτσντάρογλου) σε ομιλία που είχε κάνει σε τηλεοπτικό δίκτυο, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική οικονομία είναι καλύτερη από την οικονομία της Τουρκίας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Μια χώρα η οποία προσπαθεί μειώνοντας τον πληθυσμό της να δείξει περισσότερο το κατά κεφαλήν εισόδημά της. Ρωτήστε να δούμε ποια είναι η αγοραστική ισχύς των ανθρώπων αυτών; Μια χώρα η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ζητιανεύοντας αυτήν την στιγμή 100 δισ., μπορεί ποτέ να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία; Μια χώρα η οποία αυτήν την στιγμή επιχειρεί να πουλήσει τα νησιά της, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία; Η Τουρκία αυτήν την στιγμή έχει βάλει στην άκρη τη συμφωνία stand –by. Αναλάβαμε την Τουρκία με χρέος στο ΔΝΤ 23,5 δισ. δολ, όμως τώρα χρωστάμε στο ΔΝΤ 1,7 δισ. δολ . Οδηγήσαμε την κατάσταση στο επίπεδο αυτό. Στο ταμείο της Κεντρικής μας Τράπεζας υπήρχαν 27 δισ. δολ . Αυτήν την στιγμή το συναλλαγματικό απόθεμα στην Κεντρική μας Τράπεζα είναι 92 δις δολ. Άραγε τι υπάρχει στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας; Ποια είναι η κατάστασή της με το ΔΝΤ; Ποια είναι η κατάστασή της απέναντι στην ΕΕ; Πώς είναι δυνατόν εμείς τώρα να προβαίνουμε σε αυτήν την σύγκριση; Αυτό είναι κάτι το εφικτό; Σε αυτό γελάνε ακόμα και τα κοράκια. Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται αυτά.»
 

Αθήνα προς Ερντογάν: Ασχοληθείτε με τα δικά σας προβλήματα

Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας»

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις απαξιωτικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα ζητιανεύει 100 δισ. ευρώ» δήλωσε μεταξύ άλλων o τούρκος πρωθυπουργός.
«Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας. Όπως είπε, η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας.
Ο κ. Τσίοδρας πρόσθεσε ότι είναι καλύτερα για τη γείτονα χώρα να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο εποικοδομητική στάση στις διμερείς σχέσεις.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/06/blog-post_2971.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.T8-MI5j7SxM
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου