Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αλβανός πρέσβης : ” Η Αλβανία πρέπει να θέσει Βέτο στους Σκοπιανούς” Read more http://history-of-macedonia.com/wordpress/2012/06/13/albanos-presbis-skopia-alvania-veto/


Μετά την Ελλάδα και την Βουλγαρία, τώρα και στην Αλβανία ακούγονται φωνές που απειλούν τα Σκόπια.
Συγκεκριμένα ο πρ. Αλβανός πρέσβης στα Σκόπια, Σαμπάν Μουράτι,  ζήτησε από την Αλβανική κυβέρνηση να θέσει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ , εφόσον δεν βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής της Αλβανικής συνιστώσας των Σκοπίων.
Σε άρθρο του στην Αλβανόφωνη LAJM, ο Μουράτι σημειώνει πως ” θα πρέπει να δωθεί προβάδισμα στους Αλβανούς της πΓΔΜ και ν α γίνει μέρος της εξωρετικής των διπλωματών από Κόσοβο και Αλβανία και οι Αλβανικές πολιτικές δυνάμεις στα Σκόπια και στην Διασπορά.”
“Αυτό προϋποθέτει διπλωματική κατανόηση και σωστή χρήση όλων των διπλωματικών χαρτιών, όπως και κατά την διάρκεια τηε ψηφοφορίας ένταξης των Σκοπίων στο  NATO,” έγραψε ο Μουράτι προσθέτοντας πως οι Αλβανοί στα Σκόπια δεν απολαμβάνουν το στάτους που θα έπρεπε να είχαν.
“Όσο οι κυβερνητικές αποφάσεις στα Σκόπια αφορούν αποκλειστικά τα δικαιώματα των Σλάβων, δεν πρέπει να θεωρούμε πως θα υπάρχουν λειτουργικές πολυεθνοτικές και θρησκευτικές σχέσεις σε αυτήν την χώρα, ” πρόσθεσε ο Μουράτι.
former yugoslav republic of macedonia2 Αλβανός πρέσβης  :  Η Αλβανία πρέπει να θέσει Βέτο στους ΣκοπιανούςΑρκετοί Αλβανοί αναλυτές ασχολήθηκαν με την πρόταση του Μουράτι.
“Η Αλβανία έχει το συνταγματικό καθήκον να προστατέψει τους Αλβανούς, όπου και αν ζουν αυτοί, ενώ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς. Όταν αναφέρω για μηχανισμούς, εννοώ το βέτο,” δήλωσε ο γνωστός Αλβανός συγγραφέας Κιμ Μεχμέτι.
Ο Ισμέτ Ραμαντάνι υποστηρίζει πως θα ήταν καλύτερο αν το ζήτημα τεθεί από τα Αλβανικά κόμματα..
“Η ιδέα του πρέσβη Μουράτι είναι δικαιολογημένη, αλλά θα είναι καλύτερο αν οι Αλβανοί πολιτικοί θέσουν αυτήν την ερώτηση,” δήλωσε ο Ραμαντάνι.

http://history-of-macedonia.com/wordpress/2012/06/13/albanos-presbis-skopia-alvania-veto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου