Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ρήξη του νέου ΠΑΣΟΚ με τον κρατισμό και τον συντεχνιασμό

Αποφασισμένος είναι ο Βαγγέλης να αναδιοργανώσει το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πίσω τα δύο μεγάλα βαρίδια του, που έκαναν μεγάλη την (ψευτο)σοσιαλιστική παράταξη, αλλά κατέστρεψαν την Ελλάδα: τον κρατισμό και τον συντεχνιασμό. Είναι οι δύο λέξεις που θα ακούτε όλο και περισσότερο, κρατήστε τις. Τις χρησιμοποιούνάλλωστε και οι πρώην δήμαρχοι στην ανοιχτή επιστολή τους στον ελληνικό λαό (**). Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι είναι Βενιζελικοί.
Το κακό είναι ότι η μετάβαση προς ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό Ευρωπαϊκό κόμμα, χρήσιμο για τον τόπο, θα είναι πολύ επώδυνη! Κακά τα ψέμματα, το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα του δημοσίου. Καμμία ιδεολογία δεν είχε τα τελευταία χρόνια, ήταν μια μεγάλη οργάνωση βολέματος στο δημόσιο και αλληλοεξυπηρητήσεων.

Η κρίση όμως οδήγησε σε παύση των προσλήψεων στο δημόσιο κι έτσι έχασαν τη δύναμή τους οι "σοσιαλιστές" συνδικαλιστές κι άλλα παράσιτα του δημοσίου, που έφαγαν με χρυσά κουτάλια τα τελευταία 20 χρόνια.
Πάντως, δεν παραδίδονται εύκολα οι κηφήνες των συνδικαλιστικών συντεχνιών κι έτσι μεταναστεύουν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ, (δείτε εδώ) ελπίζοντας, ότι θα διατηρηθούν τα προκλητικά προνόμιά τους σε βάρος όλων των υπολοίπων Ελλήνων.

Το θέμα είναι αν θα δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας το ρόλο της βασίλισσας (ξέρετε τι γίνεται στις μέλισσες με τη βασίλισσα και τους κηφήνες...)
 
http://taxalia.blogspot.com/2012/06/blog-post_3262.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog29
 
 

(**) Επιστολή 36 "πράσινων" αυτοδιοικητικών προς τον ελληνικό λαό

Μετά το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, που υπογράφεται από εκατοντάδες "επώνυμους" Θεσσαλονικείς κι έχει κεντροδεξιά χροιά, μια νέα επιστολή κυκλοφόρησε σήμερα από αυτοδιοικητικούς που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Δείτε την:

Θεσσαλονίκη, 13 Ιουνίου 2012
Η διακυβέρνηση του τόπου σε συνθήκες εθνικής κρίσης είναι προϋπόθεση διεξόδου από αυτήν. Είναι ζήτημα που απαιτεί πλατιά πολιτική νομιμοποίηση, κοινωνική συναίνεση και συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου.
Εμείς, πολίτες του τόπου, που μας δόθηκε η δυνατότητα κατά την περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου μέσα από τον θεσμό της αυτοδιοίκησης να βιώσουμε τα επιτεύγματα αλλά και τα προβλήματα της περιόδου αυτής, νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε, όπως πρέπει κατά τη γνώμη μας , να κάνει κάθε ενεργός πολίτης. Πιστεύουμε, με την εμπειρία του παρελθόντος , ότι η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση που με προγραμματική σύγκλιση θα διαμορφώσει ένα ασφαλές σχέδιο εξόδου από την κρίση χωρίς να διακινδυνεύσει τη σχέση μας με του Ευρωπαίους εταίρους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την στήριξη και τη δέσμευση ενός ευρύτατου φάσματος πολιτικών δυνάμεων, όλων όσων θέλουν πραγματικά την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και την Ευρώπη. Κατά την γνώμη μας, μια σοβαρή και υπεύθυνη λειτουργική λύση είναι μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Ευθύνης αναλαμβάνοντας κάθε πολιτική δύναμη την ευθύνη που της αναλογεί. Σε σαφή ρήξη με τον λαϊκισμό, τον κρατισμό και τον παρασιτισμό. Με σταθερό προσανατολισμό προς την ευρωπαϊκή σταθεροποίηση της χώρας, βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα, με τη διεύρυνση της δημοκρατίας, τη συγκρότηση Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, με ριζική αλλαγή του αντιπαραγωγικού οικονομικού μοντέλου της χώρας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος.
Μια κυβέρνηση που θα ζητήσει άμεσα τροποποίηση όρων της δανειακής σύμβασης και παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής, με διαπραγμάτευση για την βιωσιμότητα του χρέους, που θα προωθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση απλώνοντας δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε κάθε οικογένεια θωρακίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πολιτών.
Με αυτές τις σκέψεις καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, δίνοντας τη δυνατότητα στη χώρα να κάνει μια νέα αρχή.

  1. ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ
  2. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  3. ΓΚΟΥΣΤΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΚΡΑΣ
  4. ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΞΙΟΥ
  5. ΖΑΚΑΛΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΞΙΟΥ
  6. ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
  7. ΚΟΥΓΙΑΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
  8. ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
  9. ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
  10. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
  11. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΧΟΥ
  12. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
  13. ΜΙΣΚΑΚΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
  14. ΜΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ
  15. ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
  16. ΜΠΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΑ
  17. ΜΠΙΤΖΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
  18. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΡ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  19. ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
  20. ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
  21. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
  22. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛ.ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΠΡ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  23. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΙΘΙΑΣ
  24. ΡΑΒΝΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ
  25. ΡΕΤΖΕΠΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ
  26. ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
  27. ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
  28. ΣΤΟΪΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ
  29. ΣΤΟΪΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ
  30. ΤΡΑΚΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ
  31. ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
  32. ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
  33. ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  34. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
  35. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
  36. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου