Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

H απύθμενη υποκρισία της 13ης συνιστώσας του Λουκα-Σύριζα

Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης: Η κα. Κατσέλη διαμαρτύρεται υποκριτικά για την κατάργησή της όταν αρνούνταν πεισματικά στο παρελθόν τη λειτουργία της

Με ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κ. Λούκα Κατσέλη επικρίνει τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για την κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας –Θράκης. Η όψιμη υπεράσπιση της ΕΜΑ από την κα Κατσέλη προκαλεί με το υποκριτικό της ενδιαφέρον, όταν για 8 σχεδόν μήνες αρνούνταν να υπογράψει πεισματικά, ως αρμόδιος Υπουργός, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς τον τότε Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκο Μπόλαρη εξ αιτίας ακριβώς της ΕΜΑ. Μάλιστα η ίδια, αν και κλήθηκε επανειλημμένα, απαξίωσε να παραστεί σε ειδική σύσκεψη με τους κ. Παμπούκη και Λύτρα, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα των αρμοδιοτήτων με επίμαχο θέμα την ΕΜΑ. Το ιδρυτικό Προεδρικό διάταγμα της ΕΜΑ υπογράφηκε τελικά στις 5/5/2010 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον τότε Πρωθυπουργό, αφού η ίδια αρνήθηκε να το υπογράψει.

Υπενθυμίζεται πως η συγκρότηση της ΕΜΑ ξεκίνησε με πρωτοβουλία του π. Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκου Μπόλαρη με στόχο την ανάπτυξη μιας πρότυπης κυβερνητικής δομής για την προώθηση προηγμένων επενδυτικών σχεδίων στη Βόρεια Ελλάδα και με προοπτική να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού συνέχισε ο μετέπειτα Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σωκράτης Ξυνίδης. Είχε προηγηθεί προεκλογική δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα η κα Κατσέλη εμφανίζεται να υπερασπίζεται αυτό που τότε αντιμάχονταν, δηλ τη συγκρότηση ενός αποκεντρωμένου αναπτυξιακού εργαλείου που θα εξυπηρετούσε το σύνολο της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και της κοινωνίας της Βόρειας Ελλάδας. Αναμφίβολα η κατάργηση της ΕΜΑ συνιστά οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια λειτουργίας μιας ευέλικτης διοικητικής δομής που είχε ως στόχο, μέσω των αρχών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την υλοποίηση στοχευμένων αναπτυξιακών δράσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Μόνο που η κα Κατσέλη δεν πείθει πλέον για την ειλικρίνεια των δηλώσεών της. Όταν έπρεπε να στηρίξει την προσπάθεια αυτή την πολέμησε.
bolaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου