Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα φτάνει στα όριά της

«Μαύρες τρύπες» σε έσοδα, φάρμακα, ενέργεια, τουρισμό και λουκέτα
Τα σημάδια διάλυσης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και της λειτουργίας του κράτους στην Ελλάδα, τις τελευταίες ώρες πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει. Τα νοσοκομεία όχι μόνο δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα, αλλά δεν έχουν τις απαραίτητες ποσότητες τροφίμων για τα ημερήσια γεύματα. Τα ασφαλιστικά ταμεία ανακαλύπτουν νέες μαύρες τρύπες, η ΔΕΗ «απειλεί» με δελτίο στο ρεύμα, οι ακυρώσεις στα τουριστικά καταλύματα αυξάνονται κατακόρυφα, όπως και τα λουκέτα στις ΜΜΕ. Το Χρηματιστήριο, εδώ και καιρό, υπολειτουργεί. 

Το σενάριο της «μαύρης Δευτέρας» και ο ρόλος των Βρυξελλών και των ΗΠΑ
Σενάρια τρόμου για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και στο βάθος δραχμή. Αυτό είναι με «δυο λόγια» το κλίμα που καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι Βρυξέλλες, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος την Κυριακή, είναι αποφασισμένες να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, την ίδια ώρα που: α) η πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ αυξάνεται, προς τέρψιν ορισμένων κύκλων και β) το ισπανικό πρόβλημα διογκώνεται, αλλάζοντας τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ενισχύοντας τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εικόνα διάλυσης της χώρας με έκρηξη εγκληματικότητας και πολιτικής βίας
Η πρωτοφανής εκτίναξη του δείκτη εγκληματικότητας είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν το ελληνικό κράτος και η κοινωνία. Το κλίμα διάχυτης κοινωνικής ρευστότητας συμβάλλει στην εκκόλαψη και δράση συμμοριών και αλλοδαπών, οι οποίες χτυπούν πιο βίαια, πιο συχνά, πιο απρόβλεπτα. Εισβάλλουν στα σπίτια ψάχνοντας για ευρώ που από τις τράπεζες έχουν μεταφερθεί σε «οικιακές κρυψώνες», κακοποιούν ηλικιωμένους στους δρόμους, «κάποιοι συλλαμβάνονται, αλλά τους βρίσκουμε πάλι μπροστά μας», μαρτυρούν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/06/2012_446211

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου