Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Oι μεγάλες αλλαγές που θα μας βγάλουν από την κρίση

Μόνο το ΠΑΣΟΚ αντί για αστήρικτη παροχολογία προτείνει με σχέδιο τις μεγάλες αλλαγές που θα μας βγάλουν από την κρίση

Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη στο TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε η πρωτοπορία του πολιτικού συστήματος ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, στο απογευματινό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΕΠΙΛΟΓΕΣ με το δημοσιογράφο Αθανάσιο Μασλαρινό. Επεξηγώντας τη θέση του αυτή, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε πως, ενώ η προεκλογική συζήτηση εστιάζεται σε λάθος διλήμματα και σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που βάζει επιτακτικά το ζήτημα της αλλαγής της διοικητικής και παραγωγικής δομής της χώρας. Γιατί όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι ένας ολόκληρος κύκλος λειτουργίας αυτού του μοντέλου έχει κλείσει και μια νέα εποχή πρέπει να ξεκινήσει. Η λειτουργία του κράτους σε κρίσιμους τομείς εμφανίζει χαρακτηριστικά σοβιετικής γραφειοκρατίας. Πρόκειται για μια διοίκηση που ταλαιπωρεί τον πολίτη και δεν εξυπηρετεί τις ίδιες τις ανάγκες τους κράτους. Γι αυτό χρειάζεται ένα άλλο κράτος με διαφάνεια και ταχύτητα στη λειτουργία του, οργανωμένο ηλεκτρονικά. Το οφείλουμε στη νέα γενιά. Γι αυτή τη νέα πορεία, το ΠΑΣΟΚ δείχνει την πρόκληση που ανοίγεται για μια παραγωγή στηριγμένη στην ποιότητα, την καινοτομία με εξωστρέφεια για να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού. Δεν μένουμε σε διαπιστωτικές επισημάνσεις και σε παροχολογία αλλά προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για ένα άλλο μοντέλο.

Για να υπάρξει κυβέρνηση, η δημοκρατική σταθερά της χώρας, το ΠΑΣΟΚ, αυτή στην οποία αναφέρονται διαχρονικά οι πολίτες, πρότεινε με επιστολή του Προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου δέσμη 8 σημείων για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Είναι πράξη ευθύνης όπως πράξαμε τα τελευταία χρόνια όταν αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος για τη διάσωση της χώρας. Τολμήσαμε παρά τις δυσκολίες να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα σηματοδοτήσουν μια άλλη λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας.

Η ευρωπαϊκή συγκυρία είναι ευνοϊκή σήμερα για να επιχειρήσουμε τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες μετά τις συνέπειες των οριζόντιων περικοπών που μας επιβλήθηκαν από το συντηρητικό δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί. Δεν ωφελεί να ξαναγυρίσουμε στο κράτος της αδιαφάνειας και της ταλαιπωρίας. Την ώρα της κρίσης η καλύτερη στάση είναι αυτή της ευθύνης. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του Βενιζέλου, του Πλαστήρα, του Γεώργιου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου πιστώνεται με τις μεγάλες κατακτήσεις. Με τα έργα υποδομής που άλλαξαν την όψη της χώρας, που βελτίωσαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που διεύρυναν τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Καθώς κλείνει ο κύκλος του διοικητικού και παραγωγικού μοντέλου με το οποίο πορευθήκαμε το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, αναγκαία συνθήκη για έξοδο από την κρίση. Όσοι επιμένουν στη συντήρηση μιας κατάστασης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, με τη διατήρηση των κεκτημένων τους σε βάρος των άλλων, είναι η οπισθοφυλακή του συστήματος που δίνει την τελευταία του μάχη. Γι αυτό στις 17 Ιουνίου οι πολίτες με την ψήφο τους στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, τη μόνη πολιτική δύναμη που αναλαμβάνει την ευθύνη με συγκεκριμένες προτάσεις να οικοδομήσει ένα άλλο κράτος. 

bolaris.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου