Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Με την ασυλία καί την θαλπωρή δικαστικών καί αστυνομίας, το Ναζιστικό φίδι πετάει κεφάλι

Βέροια: Αθώωση για Χρυσαυγίτες λόγω έλλειψης...παραβόλου!
Κατηγορούνταν για επεισόδιο με νεαρούς αντεξουσιαστές σε καφενείο της πόλης
Βέροια: Αθώωση για Χρυσαυγίτες λόγω έλλειψης παραβόλου

10
εκτύπωση 
 
Απαλλάχθηκαν των κατηγοριών τους τα επτά από τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν ότι πρωταγωνίστησαν πριν από λίγες ημέρες σε επεισόδιο με νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου που διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό σε καφενείο της Βέροιας.
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία 13 ωρών που ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο, το οποίο η πολιτική αγωγή όφειλε να είχε καταθέσει.
Η έλλειψη του συγκεκριμένου παραβόλου (καταθέσεως εγκλήσεως) διαπιστώθηκε μετά το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων, αλλά και των απολογιών, κατά τη στιγμή της εισαγγελικής πρότασης, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση να κηρύξει άκυρη τη διαδικασία, κατ' εφαρμογήν ειδικής διάταξης που προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Οι επτά παραπάνω αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τις πράξεις της απειλής και της εξύβρισης, που δεν διώκονται αυτεπάγγελτα αλλά κατ' έγκληση.
Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε έναν εκ των κατηγορουμένων -μελών της Χρυσής Αυγής- σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης.
Εξάλλου, η ίδια ποινή (με αναστολή) επιβλήθηκε για την ίδια πράξη στον ιδιοκτήτη του καφενείου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του οι συλληφθέντες. Και στις δύο περιπτώσεις το δικαστήριο αποφάσισε να μη δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.
Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διαδικασία των απολογιών, οι οκτώ χρυσαυγίτες απέδωσαν τις πράξεις τους στις προκλήσεις που δέχθηκαν, υποστηρίζοντας ότι αντέδρασαν αμυνόμενοι. Για «στημένη ιστορία» και «παραμύθια» έκανε λόγο στην απολογία του ο ιδιοκτήτης του καφενείου.
Εξω από το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης μικρές ομάδες αναρχικών και χρυσαυγιτών, παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβασή της.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464469

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου