Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Διαρθρωτικές αλλαγές καί αντίδραση

Στις προτάσεις μας για διαρθρωτικές αλλαγές αντιδρά η οπισθοφυλακή ενός συστήματος που καταρρέει!

Συνέντευξη Τύπου Μάρκου Μπόλαρη στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2012 στο πλαίσιο ομιλιών - περιοδειών της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο υπεύθυνος του κλιμακίου Ανασυγκρότησης και Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υποψήφιος βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τα μέλη της εκλογικής επιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στις αντιστάσεις που προβάλλει η οπισθοφυλακή του συστήματος, όπως την αποκάλεσε, για να μην πραγματοποιηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αναγκαίες τομές για να ξεπεράσουμε την κρίση. Τόνισε ακόμη πως στον πολιτικό διάλογο που διεξάγεται δεν γίνεται καμιά αναφορά στο ζήτημα αυτό και πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο, ρεαλιστικό και μεθοδικά οργανωμένο για να υπάρξει έξοδος από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε δεν κάνει διαπιστώσεις, αλλά προτείνει συγκεκριμένες λύσεις.


Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του κ. Μπόλαρη:


Στο γεωγραφικό πολιτικό χάρτη υπάρχουν άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στα δεξιά και στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι οπισθοφυλακές ενός συστήματος που κατέρρευσε, τόσο στο επίπεδο της δημόσιας διοίκησης όσο και σε αυτό της παραγωγής. Βρίσκονται πίσω από τους μηχανισμούς μιας γραφειοκρατίας, της τελευταίος σοβιετικού τύπου στην Ευρώπη, που ταλαιπωρεί τους πολίτες, αντιστέκεται στις διαρθρωτικές αλλαγές και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Τη στιγμή που η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία η οπισθοφυλακή αυτή, μάχεται να κατοχυρώσει για την επόμενη μέρα τα προνόμιά της . Αγωνίζεται απεγνωσμένα για να επιστρέψει ο τόπος στις παθογένειες μιας διοίκησης, μιας ολόκληρης κοινωνίας που συσσώρευε συνεχώς χρέη, που ζει με δανεικά, αδιαφορώντας αν υποθηκεύεται το μέλλον των επομένων γενιών. Δεν κινούνται δεξιά, αριστερά ή δήθεν αριστερά ούτε είναι απλώς πίσω, αλλά θέλουν να μας πάνε πίσω.


Σ αυτό το κλίμα διάλυσης, την ώρα της κρίσης ο πολιτικός λόγος του ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πολιτική ανάλυση που αναδεικνύει την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Είναι η μοναδική, τεκμηριωμένη πρόταση για διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Κοστολογημένη και με ρεαλιστικούς στόχους μπορεί να αποτελέσει την πολιτική προοπτική για τον τόπο, αλλά και το ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για να οργανώσουμε με πιο ευνοϊκούς όρους την έξοδο από την κρίση. Συνδέει μεθοδικά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος, μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω μείωσης των εισοδημάτων όσων έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, αύξηση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, ενίσχυση πολιτικών για την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας) με το μεσοπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο στόχο που είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Είμαστε οι μόνοι που αντί να επιδιδόμαστε σε επικοινωνιακά παιχνίδια και σ’ ένα επικίνδυνο λαϊκισμό συνδέουμε μεθοδικά τις άμεσες προτεραιότητες της κοινωνίας με τις δομικές αλλαγές που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που βάζουμε στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης το μείζον θέμα της αλλαγής του κράτους και του αναπτυξιακού μας μοντέλου. Για να έχουμε μια διοίκηση διάφανη, αποτελεσματική, στην υπηρεσία του πολίτη. 
Για να έχουμε ένα παραγωγικό τομέα που θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες με βάση την καινοτομία και την ποιότητα. 
bolaris.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου