Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Συσπείρωση των ΑΝΤΙ-μνημονιακών δυνάμεων, με ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα καί...την στήριξη της Χρυσής Αυγής;

Η θεωρητική θολούρα συναντά τον ακατάσχετο οππορτουνισμό. Όταν τον Αυγουστο του 1931 ο Χίτλερ οργάνωσε δημοψήφισμα για να ανατρέψει τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Πρωσίας, το σημαντικότερο κράτος της  Γερμανίας το τότε ΚΚΓερμανίας έδωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην καμπάνια του Ναζιστικού κόμματος ονοματίζοντας το μάλιστα «Κόκκινο Δημοψήφισμα»  που, αν πετύχαινε, θα είχε φέρει τον Χίτλερ στην εξουσία στην Πρωσία ήδη από το 1931. 
Όταν οι θεωρητικοί του ΣΥΡΙΖΑ παραβλέπουν το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, την ελλειματική καί αντιπαραγωγικά δομημένη Ελληνική οικονομία, καί βλέπει την θεραπεία σαν το πρόβλημα, τότε λογικό είναι να φτάνει και σε λάθος πολιτικές επιλογές καί συμμαχίες. 
Όταν θεωρούμε την δανειακή σύμβαση καί τα όσα δυσβάσταχτα μας επέβαλαν οι Σαρκομέρκελ (πολλά από τα οποία είναι σε σωστή κατεύθυνση καί έπρεπε μόνοι μας να τα αλλάξουμε ενώ άλλα πρέπει καί μπορούμε να τα αναδιαπραγματευτούμε τώρα που άλλαξαν οι συσχετισμοί) σαν το γενεσιουργό πρόβλημα, τότε λογικά η λύση που προβάλλει είναι το να σταματήσουμε τα βήματα πρός την προσαρμογή της οικονομίας προς μιά καλύτερη οργάνωση καί διεθνή ανταγωνιστικότητα καί να προσπαθήσουμε να κάνουμε κουπί προς τα πίσω γιά να συνεχίσουμε να ζούμε με τα δανεικά. Αυτό όμως είναι πολιτική φενάκη που ήδη από το 2009 πλέον δεν είναι εφικτό. Κανείς διεθνώς δεν δέχεται πλέον να συνεχίσει να μας δανείζει ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!
Όσοι αρνούνται να το καταλάβουν αυτό, είναι όσοι αρνούνται να το δεχτούν επειδή απλούστατα είναι οι βολεμένοι του προηγούμενου συστήματος καί δεν τους συμφέρει. Πώς να πεισθεί ένας κρατικοδίαιτος εργολάβος, ένας διεφθαρμένος εφοριακός ή ένας κρατικοδίαιτος μεγαλοσυνδικαλιστής, πχ πως το πρόβλημα είναι το μπάχαλο στο δημόσιο καί η λύση είναι στην επανωργάνωση, όταν όλοι γνωρίζουμε πως στην μαντάρα ο λύκος χαίρεται...
Λογικό επομένως είναι οι ξεβολεμένοι να καταγγέλουν την θεραπεία καί να επικεντρώνονται στο λεγόμενο μνημόνιο, αποφεύγοντας την ίδια στιγμή να αναφερθούν καί στις επιπτώσεις της μή δανειοδότησης, που θα προκύψει από την πιθανή άρνηση καί καταγγελία της δανειακής σύμβασης καί όσων αυτή συνεπάγεται. 
Το τραγικό της "μνημονιοποίησης" της Εληνικής πολιτικής συζήτησης είναι το πως χωρίζει τους μέν από τους δέ, σε Μνημονιακούς καί σε Αντι-μνημονιακούς, σε πατριώτες Έλληνες καί σε προδότες, σε καλούς φιλολαϊκούς καί σε κακούς αντιλαϊκούς, σε όσους μπορούν να συνεργαστούν στο μεγάλο Αντι-μνημονιακό μέτωπο (Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, Κατσέλη, αλλά καί Σαμαράς π2Μ [πρό 2ου Μνημονίου], κλπ) από την μιά πλευρά καί σε προδότες, ανθέλληνες καί αντιλαΪκούς παρρίες από την άλλη. Σε όσουν δηλαδή δέχονται την ανάγκη να επιχειρήσουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στον δημόσιο τομέα, με ΑΣΕΠ, με μετρήσιμη παραγωγικότητα, με διαφάνεια καί υπευθυνότητα καί να πάρουν μέτρα γιά την παραγωγική ανόρθωση της Ελληνικής παραγωγικής μηχανής, βασισμένα όχι σε επιδοτήσεις αλλά σε ποιότητα καί σε εξαγωγική δυναμικότητα. 
Η αφέλεια στην πολιτική πληρώνεται ακριβά!
Οι μνημονιακές τσίμπλες σε κάποια φάση θα πρέπει να πέσουν, εάν θέλουμε σαν κοινωνία να δούμε την αλήθεια κατάματα, καί να μάθουμε να λέμε τα σύκα σύκα, καί τα σκατά σκατά: να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν εν δυνάμει φιλολαϊκή μέν αλλά και κατ εξοχήν εκφραστή της φοβικής δημοσιοϋπαλληλικής συντήρησης χωρίς πρόγραμμα που να προσφέρει λύσεις στο μέγα πρόβλημα του Ελληνικού σήμερα μιάς καί αντιτίθεται στις διαρθρωτικές αλλαγές (γιά αυτό άλλωστε συσέρευσαν στους κόλπους του όλοι οι αλαφιασμένοι κρατικιστές καί καιροσκόποι κάθε καρυδιάς του ΠΑΣΟΚ, αλλά καί μαυραγορίτες θιασώτες του λεγόμενου "κόμματος της Δραχμής") καί να δούμε την Χρυσή Αυγή σαν ένα βαθειά αντιλαϊκό ναζιστικό έκτρωμα με πρόγραμμα βάναυσης κοινωνικής καταστολής καί βίας. 
Το να μας λέγει ο κ. Στρατούλης πως προκειμένου να πετύχει την μονομερή ακύρωση του Μνημονίου δεν θα απέκλειε την στήριξη της «Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως
«Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν που θα στηρίξει το πρόγραμμά μας», τότε το μόνο που μας απομένει να πούμε είναι πως οι Σταλινικές καταβολές του Συνασπισμού καλά κρατούν, καί το Κόκκινο Δημοψήφισμα του 1931 έρχεται να συναντήσει την Αντιμνημονιακή συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ καί ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ του 2012.

Δέν πάμε καλά!...


Κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής προαναγγέλλει ο Δ. Στρατούλης! 
http://www.briefingnews.gr/%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A5/item/26231
Κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής προαναγγέλλει ο Δ. Στρατούλης!
Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με την Χρυσή Αυγή, αν εκλεγεί πρώτο κόμμα και η ΧΑ στηρίξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ο Δημήτρης Στρατούλης, αφήνοντας άφωνους τους συνομιλητές του στο  Mega.
Συγκεκριμένα, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o Βουλευτής κ. Δ. Στρατούλης  ζητά από τον Φώτη Κουβέλη να αλλάξει άποψη  και να στηρίξει την μονομερή ακύρωση του Μνημονίου ενώ σε ερώτηση για το αν θα απέκλειε την στήριξη της «Χρυσής Αυγής» δηλώνει  ότι:  
«Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν που θα στηρίξει το πρόγραμμά μας».
Ειδικότερα ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλο ποσοστό και ο κ. Κουβέλης και ο κάθε κύριος Κουβέλης θα αλλάξει τη γνώμη του ενδεχομένως
».

Υποστήριξε ακόμη πως «θα απευθυνθούμε στις αντιμνημονιακές δυνάμεις
» 
και πως «η ΔΗΜΑΡ ούτε ψήφισε ούτε εφάρμοσε μνημόνια και γι' αυτό και θα απευθυνθεί σε αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Οι δημοσιογράφοι του  Mega  τον ρώτησαν χαρακτηριστικά: «Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες, τους αποκλείετε;»

Και ο Δ. Στρατούλης απάντησε αφοπλιστικά: «Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν που θα στηρίξει το πρόγραμμα μιας Αριστερής κυβέρνησης. Αν υπάρξει συμφωνία αριστερών δυνάμεων και πάμε στη Βουλή από εκεί και πέρα ο κάθε βουλευτής και το κάθε κόμμα θα αναλάβει τις ευθύνες του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου