Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα θα καταργήσει την αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ»

To γλεντάνε με τις θέσεις του Θοδωρή  Δρίτσα απέναντι:  

Τουρκικό δημοσίευμα : Yunan Solu'ndan Israil'e ret


Ιούνιος 3, 2012.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα, όταν θα έρθει στην εξουσία θα ακυρώσει την αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το ποσοστό του 17 τοις εκατό των ψήφων  που έλαβε το κόμμα αυτό κατά τις προηγούμενες εκλογές αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει το 20 τοις εκατό σύμφωνα με τον πρόεδρο  της κοινοβουλευτικής  ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή  Δρίτσα ο οποίος προσβλέπει  ότι όταν θα έρθουν στην εξουσία  η αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ θα ακυρωθεί, όπως είπε.

Στην εξήγηση που έδωσε για  το  κυβερνητικό πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θεωρεί το Ισραήλ ως «ένα επιθετικό κράτος» και για αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον αυτής της συμφωνίας.

Σχετικά με τις σχέσεις των δύο λαών, της Τουρκίας και της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι δύο λαοί  έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα  τον ψυχρό πόλεμο  που διήρκεσε αρκετές δεκαετίες και πρόσθεσε ότι  η Τουρκία πρέπει να ανοίξει μια νέα σελίδα ώστε ο  εξοπλιστικός ανταγωνισμός να τελειώσει. 

Πρότεινε, επιπλέον, ένα μορατόριουμ μεταξύ των δύο χωρών για την αγορά οπλικών συστημάτων και όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν  με ειλικρινείς προθέσεις των γειτόνων , όπως είπε.

Ο Τσίπρας τόνισε ότι μορατόριουμ  δεν μπορεί να γίνει μόνον από τη μία πλευρά του Αιγαίου, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου