Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Π. Πικραμμένος: «Η κοινωνική ανισότητα μητέρα όλων των προβλημάτων»

Π. Πικραμμένος: αποχώρησε από το δικαστικό σώμα ο Π. Πικραμμένος
«Η κοινωνική ανισότητα μητέρα όλων των προβλημάτων» δήλωσε ο ίδιος
Π. Πικραμμένος: αποχώρησε από το δικαστικό σώμα ο Π. Πικραμμένος
Ο κ. Π. Πικραμμένος μιλάει στην τελετή στο Συμβούλιο Επικρατείας για την αποχώρηση του από το δικαστικό σώμα



Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρουσία υπουργών, των μελών του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου, διπλωματών, πανεπιστημιακών καθηγητών, δικηγόρων και δικαστών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η τελετή αποχώρησης του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας.

Ο κ.Πικραμμένος διετέλεσε κατά τις επιταγές του Συντάγματος και υπηρεσιακός πρωθυπουργός πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του δικαστές, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι στην ιδιαίτερη ελληνική πραγματικότητα, η "μητέρα" των προβλημάτων παραμένει η κοινωνική ανισότητα. Αρκετοί από τους νόμους μας δυστυχώς δεν προάγουν ούτε προασπίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είμαστε στην πράξη όλοι "ίσοι απέναντι στον Νόμο".

»Από τους φόρους που πληρώνουμε, τις υπηρεσίες που μας παρέχει το κράτος, μέχρι την πολυνομία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, την ασυλία ομάδων συμφερόντων και προσώπων, την περιβαλλοντική υποβάθμιση περιοχών και πόλεων, τις ασύμμετρες κοινωνικές δαπάνες και το υπέρογκο κόστος της υγείας, τη βία, την εγκληματικότητα, την ανασφάλεια.

»Ολα αυτά, σε συνδυασμό και με τη βαθιά οικονομική κρίση, συνθέτουν ένα εξαιρετικά προβληματικό σκηνικό και θέτουν τη χώρα μας μπροστά σε έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο: μια βαθιά και επικίνδυνη κρίση ανομίας».


Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣτΕ, είπε: «Είναι αλήθεια πως η κρίση βρήκε τη χώρα ανοχύρωτη και απροετοίμαστη σε επίπεδο εξουσίας, οικονομίας, κοινωνικών δομών και νοοτροπίας. Λίγοι μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν με ειλικρίνεια την είσοδό μας στη νέα σκληρή πραγματικότητα. Και ακόμα λιγότεροι μπόρεσαν να ακούσουν, αφού οι φωνές του λαϊκισμού και της αντίδρασης ήταν πολλές και έβρισκαν εξίσου πολλούς αναμεταδότες».
 
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464778

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου