Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Λίμπερμαν: Δεν απολογούμαστε στην Τουρκία για το Mavi Marmara


Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

"Δεν ζητάμε συγγνώμη για κάτι σωστό, ανεξαρτήτως της πίεσης"

Ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν
Το Ισραήλ δεν οφείλει να απολογηθεί για τη δολοφονία εννέα Τούρκων ακτιβιστών που επέβαιναν στο πλοίο Mavi Marmara το 2010 διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απολογηθούν για το θάνατο των 24 Πακιστανών στρατιωτών σε κατά λάθος επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον περασμένο Νοέμβριο θα απολογηθούμε και εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι Πακιστανοί κάλεσαν τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη, και οι Αμερικανοί απάντησαν ‘με κανέναν τρόπο’. Έτσι, όταν [οι ΗΠΑ] έρχονται να μας πιέσουν για το περιστατικό του Mavi Marmara (...) μερικές φορές ακόμη και στους καλύτερους φίλους πρέπει να πούμε, ‘όχι’ δήλωσε ο Λίμπερμαν σύμφωνα με την Jerusalem Post.

«Διαφορετικά, κανείς δεν θα μάς σεβαστεί», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός
υπουργός είπε τη θέση της χώρας του για το Mavi Marmara δεν είχε αλλάξει, και διατύπωσε την ισραηλινή χρήση βίας ως «νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

«Είχαμε δίκιο», δήλωσε ο Λίμπερμαν. «Και δεν ζητάμε συγγνώμη για κάτι σωστό, ανεξαρτήτως της πίεσης» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Τελ Αβίβ την περασμένη εβδομάδα, κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε τη σημασία του επανακαθορισμού του ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων και άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου