Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι λύκοι στην μαντάρα...χτίζουν τα κλεψιμαία του Καραμανλισμού


Χτίζονται τα οικόπεδα του Βατοπεδίου!!!



www.protothema.gr
Χτίζονται στο δήμο Θέρμης τα οικόπεδα που το ελληνικό δημόσιο «παραχώρησε» στη μονήΒατοπαιδίου η οποία με τη σειρά της πώλησε στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΝΘΕΜΙΑΣ του κ. Πάπιστα. Πρόκειται για οικόπεδα φιλέτο μεγάλης αντικειμενικής αξίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη όπου στο χρηματιστήριο ακινήτων βρίσκονται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των αγοραστών. Σήμερα, 3 από τα 16 συνολικά οικόπεδα του δήμου Θέρμηςέχουν περάσει άγνωστο πως, στην κυριότητα της κατασκευαστικής εταιρείας ΔΟΥΡΟΣ η οποία ζητά από το δήμο να ορίσει υψόμετρο προκειμένου να ανοικοδομήσει σε αυτά. Παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη ότι η δημόσια περιουσία που ανταλλάχθηκε με τα νερά τις λίμνης Βιστωνίδας, θα επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες, η μονή Βατοπαιδίουφρόντισε να τα πωλήσει και να ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο. Πλέον τα οικόπεδα βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών μεγαλοεργολάβων οι οποίοι επιδιώκουν να τα εκμεταλλευτούν και μάλιστα στο έπακρο. Ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος και το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής αρνήθηκε έως τώρα να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης για υψόμετρο ώστε να μπορέσει η κατασκευαστική εταιρεία να συνεχίσει την εργολαβική της δράση. Παράλληλα, από τον περασμένο Οκτώβριο και ενώ το σκάνδαλο τουΒατοπαιδίου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο δήμος Θέρμης με επιστολή του ενημέρωσε σχετικά τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη για το νέο αίτημα της εταιρείας ΔΟΥΡΟΣ. Καμία απάντηση δε δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενώ η εν λόγω επιστολή παραπέμφθηκε στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, για να σταλεί απάντηση από διευθύντρια υπηρεσίας του υπουργείου στην οποία αναφέρεται απλώς ότι «πρέπει να τηρηθεί ο νόμος». Ουσιαστικά δηλαδή να δοθούν τα υψόμετρα από το δημοτικό συμβούλιο για να οικοδομηθούν τα τεράστιας αξίας οικόπεδα και να χάσει για ακόμη μια φορά το ελληνικό δημόσιο την περιουσία του.
Την ίδια ώρα η κατασκευαστική εταιρεία απειλεί με θρασύτητα το δήμο της περιοχής ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη αφού καθυστερούν οι εργασίες ανοικοδόμησης. Ο δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να ενημερώσει για την εξέλιξη τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. Παράλληλα, ζητά την επιστροφή των οικοπέδων σε ακτήμονες και στο δήμο για να αξιοποιηθούν ως κοινόχρηστες εκτάσεις κοινής ωφέλειας και να παραχωρηθούν τα δικαιώματα που εμφανίζεται να έχει η μονή Βατοπαιδίουαπό τη σύμβαση αντιπαροχής που έχει συνάψει με την εταιρεία «ΔΟΜΟΣ» για το ένα από τα συνολικά 16 οικόπεδα το οποίο ήδη έχει οικοδομηθεί.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Να προσθέσουμε ότι χωρίς καμία ντροπή ο Βουλγαράκης ξαναβγαίνει στα κανάλια , ο Ρουσόπουλος περιοδεύει στο Υπόλοιπο Αττικής , ο Κοντός δίνεισυνεντεύξεις , ο Δούκας μας προτείνει τρόπους εξόδου από την οικονομική κρίση κτλ...
Είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ !
http://www.parapolitiki.com/2009/02/blog-post_1063.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου